1. august kan det gule sygesikringskort ikke bruges som rejseforsikring

1. august kan det gule sygesikringskort ikke bruges som rejseforsikring
16. 06 2014

Fra 1. august 2014 bliver det endnu vigtigere at have en rejseforsikring. Da kan man nemlig ikke længere bruge sit gule sygesikringskort som rejseforsikring, når man rejser i EU-landene samt Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz.
 Når man fra 1. august påbegynder en rejse til et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz, skal man medbringe det blå EU-sygesikringskort. Kortet dækker visse udgifter til læge- og sygehusbehandling, medicin og lignende under opholdet. Man er dog stillet anderledes, end man kender det fra det gule sygesikringskort, da man kun er ligestillet med borgerne i det pågældende land, man rejser til.

Du risikerer selv at betale
− Det blå kort giver dit ret til de samme ydelser og de samme vilkår som borgerne i det land, du opholder dig i. Det betyder, at du kan komme til at betale en del af behandlingen selv, svarende til det pågældende lands egenbetaling, minder Leif Knudsen, forsikringschef hos Sparekassen Kronjylland om.
 Det blå EU-sygesikringskort dækker nemlig kun, hvis behandleren er tilknyttet den offentlige sygesikring i det land, du opholder dig i. Det blå EU-sygesikringskort dækker altså ikke behandling på private hospitaler eller klinikker, og i nogle lande kan egenbetalingen løbe op i 30-40 procent.

Hjemtransport
− Hjemtransporten er heller ikke altid omfattet af dækningen, og derfor er det enormt vigtigt med en rejseforsikring, hvis uheldet skulle være ude, pointerer Leif og oplyser, at flere indboforsikringer har indbygget en rejseforsikring. Han opfordrer til, at man får undersøgt, hvordan man er forsikret i god tid inden ferien.

Det blå sygesikringskort og de nye rejsesygesikringsregler: https://forsikringsguide.net/rejsesygesikring/