13-årige Wilfred har sovet udendørs i et år

Wilfred ved den bare plet i haven, hvor han har sovet et helt år
Wilfred ved den bare plet i haven, hvor han har sovet et helt år
13-årige Wilfred har sovet udendørs i et år
08. 10 2018
Tre telte er blevet slidt op af Wilfred fra Voerladegård, der har sovet ude i al slags vejr året rundt.

Da Wilfred kom hjem fra den kæmpestore spejderlejr i Sønderborg i sommeren 2017, fik han en tjans med at tørre et af teltene derhjemme. Teltet blev stillet op i haven, og den dengang 12-årige Wilfred syntes, det var rarere at sove i det orangefarvede patruljetelt og dermed fortsætte lejrlivet. Da teltet skulle leveres tilbage, føltes det forkert at sove inde, så han fortsatte med at overnatte i et mindre telt. Den ene nat tog den næste, og da Wilfred samtidig blev opmærksom på muligheden for at tage ”Snorky-mærket”, dvs. sove ude 365 af 400 nætter, var han fast besluttet på at gennemføre.

Venner synes det var mærkeligt

Wilfreds forældre har over et år støttet op omkring projektet, bl.a. ved at skaffe nye telte efterhånden som de gamle blev utætte, lynlåsen gik i stykker eller andet. Lillesøster var i første omgang ikke så interesseret, men blev alligevel noget misundelig, da familiens udendørs kat fik for vane at besøge Wilfred i teltet om natten. I nattens mulm og mørke listede den hen til teltdøren og mjavede, så teltets beboer vågnede og kunne lukke den ind. ”Nogle af mine venner syntes, at det var mærkeligt, at jeg sov ude”, griner Wilfred. Men det fik ham ikke til at stoppe, heller ikke da frosten satte ind. Wilfred påstår, at han ikke har frosset en eneste nat, og han har heller ikke været utryg ved at ligge mutters alene ude.

Godt for helbredet

I pandelampens skær har Wilfred læst masser af jumbo-bøger, historie-blade, Ringenes Herre og andet litteratur. Han har nydt at sove ude, men da det sidste telt blev utæt under en af sensommerens kraftige regnskyl, flyttede han ind. Målet var nået, han havde sovet ude et år. ”Det er nu behageligt med en blød seng”, fortæller Wilfred med en stemme, der afslører, at han er forkølet. Det har han været i en uges tid ud af de tre uger, han har sovet inde. Da han lå i telt, var han kun syg et par dage på et år. Det kunne være et tegn på, at det er godt for helbredet at sove ude? Det mener Wilfred og hans forældre i hvert fald.