2 Receptioner - Samme tid på Søvind Kro

Anette Walther og Torben Fassing.
Anette Walther og Torben Fassing.
2 Receptioner - Samme tid på Søvind Kro
28. 01 2014

Der er lagt op til en masse spændende nye oplevelser på fredag, når Grete og Find siger tak for 16 gode år til alle deres kunder og forretningsforbindelser på Søvinds gamle Kro, der er etableret i 1867. For samtidig bliver det et goddag til Anette Walther og Torben Fassing, som siden starten af december har haft travl på kroen med at male og skabe nye spændende rammer og oplevelser på kroen, som samtidig også skifter navn til Søvind Kro & Galleri - med det formål at skabe nye rammer for et Mad- og Kulturhus, hvor kunst og mad går hånd i hånd. Men bestemt med respekt for den gamle krostemning.
 - Det er netop den hyggelige krostemning, vi har været på jagt efter, når vi har været rundt i hele Jylland og på Fyn, for at finde det rigtige sted for vores mange ideer. Ideer hvor netop farverige rammer med en rigtig god historie, som netop en kro oser af og som har manglet i de mange hoteller og kulturhuse vi har set på, siger den nye Krofatter Torben Fassing.
 Torben Fassing fik netop et fint indtryk af den gode lokale opbakning, da et nyt trappehul til 1. sal skulle etableres en fredag formiddag. Et stort gasrør samt et varmerør drillede pludselig de 2 lokale tømrere. Hurtigt rykkede 2 smede ud og løste problemet, imellemtiden  var et par elkabler så skåret over, og straks stod den lokale elektriker der, og fik det fikset - så fredag sidst på eftermiddagen var alt løst. En opgave som uden den gode lokale opbakning normalt nemt have taget en uges tid.
 Ingen krisesnak her - tak! Når Anette Walther Fassing vender hjem til Horsens, ja så er det fuld af optimisme og med store forventninger til et nyt spændende og sjovt eventyr i Søvind. I en tid hvor virkelig mange af vores danske kroer må lukke, er der jo ingen tvivl om, at der skal noget specielt til for at overleve i dag.
 I køkkenet vil det dog være kokken Thomas Vinther, der vil skabe gourmetoplevelser for kroens gæster og selskaber. Et samarbejde som Torben Fassing ser meget frem til.
 - Vi er utrolig glade for at det er lykkes at få lokket Thomas Vinther til Søvind Kro & Galleri fra Tulstrup Kro, hvor han har været med til at udvikle et utrolig det spændende gourmetkoncept Ova Nova, men bestemt også er ekspert på det gode klassiske danske køkken.
 Thomas Vinther får bla. også på Søvind Kro & Galleri sin egen 500 m2 store køkkenhave og et godt samarbejde med Kirk Søvind Mejeri omkring deres berømte oste.
 Når man fremover kommer på Søvind Kro er man altid garanteret solid mad og gode oplevelser. Det skal være mad med en god historie. Gerne krydret med lokale specialiteter og stemning. Stor respekt for årstidernes skiften - let sommermad og solide efterårsmenuer.
 Der vil derfor også på søndag den 2. februar blive premiere på en ny tradition med spændende søndagsmiddage.
 - Menuen skal bestå af retter, du ikke lige selv ville lave derhjemme, fordi de tager for lang tid, fordi der skal købes en masse ind, det ser svært ud osv., siger Torben Fasing. Menuerne vil være rettet flot an for det er vigtigt alle sanser bliver aktiveret, at både øjne, øre, næse og maven får en oplevelse.
 - Der vil derfor som noget nyt blive masse af nye arrangementer, hvor mad og billedkunst går hånd i hånd f.eks. Cuba-aftener og gæstebesøg af kendte TV-kokke bla. Claus Holm den 13. marts, som inviterer på god solid dansk mad med en god historie, lover Torben Fassing.
 - Kort sagt - på Søvind Kro går hygge, mad og kunst op i en højere enhed - her kan du opleve god madkunst, siger Torben Fassing.
 Så efter 16 år fyldt med dejlige fester og oplevelser på Søvind Kro har Grete og Find Rasmussen nu valgt at trække sig tilbage til et velfortjent otium. Sikkert forvisset om at de har fundet de rette til at løfte arven som ansvarlige for Søvind Kros aktive del i lokalsamfundet nord for Horsens samt de mange kommende fester og arrangementer på Kroen.
 - Vi er utrolig glade for, at der nu er skabt gode og trykke rammer for fester og hygge på Søvind Kro, siger Grete Rasmussen.
 Goddag og Farvel reception afholdes på Søvind Kro & Galleri fredag den 31. januar fra kl. 14-18.