25 år med Peters Planteskole

25 år med Peters Planteskole
08. 06 2018

Lørdag 9. juni kan Peter’s Planteskole i Sattrup fejre 25 år som selvstændig planteskoleindehaver. Peter som hedder Kühne til efternavn, overtog planteskolen fra den tidligere ejer, som kun 28 år gammel. Han havde inden da levet som bl.a. skiinstruktør og var vant til at pengene var små og da han og sin daværende kæreste åbnede planteskolen, skyldes succesen deres hårde arbejde og at de ikke viste hvad timelønnen var dengang.
 Peter Kühne er uddannet hortonom fra Danmarks Kongelige og Veterinære Landbohøjskole i 1991 og driver i dag sin planteskole efter økologiske principper. I begyndelsen havde planteskolen udelukkende og produktion, men Peter udvidede hurtigt med planter til detailsalg. Da han overtog stedet, var det i lettere forfald, men prisen passede til Peters pengepung og selvom han havde set på andre ejendomme, synes han, at denne havde det hele; hygge, sjæl og god beliggenhed.
 Arbejdet foregår udenfor det meste af året og Peter Kühne holder meget af det og ved folk misunder ham det i foråret. Det fleste vil helst ikke bytte når arbejdet foregår udendørs i november og december, og kulden fryser knogler næsten til is. Derfor tager Peter også ud til varmere himmelstrøg nogle måneder hver vinter, typisk på cykel for at lade batterierne op og få nye indtryk og inspiration fra den store verden.
 Peter Kühne forventer bestemt at tage 25 år mere på planteskolen også selvom tempo nok ikke er det samme til den tid. Der er åbent hus og reception på Peter’s Planteskole Sattrupvej 7, lørdag 9. juni kl. 9 – 15 og der er jubilæums-tilbud både lørdag og søndag. Her byder Peter på vin, kransekage og is til børnene.
kildall

Se film her!

Sorry, you need to install flash to see this content.