5 stjerner til Kok Amok-elevernes restaurantåbning for 110 gæster

Det dygtige Kok Amok-hold, som Kristi Himmelfartsdag tilberedte og serverede en lækker frokosttallerken for 110 gæster.
Det dygtige Kok Amok-hold, som Kristi Himmelfartsdag tilberedte og serverede en lækker frokosttallerken for 110 gæster.
5 stjerner til Kok Amok-elevernes restaurantåbning for 110 gæster
20. 05 2018
Eleverne på Learnmark Techs kokke- og dessertskole Kok Amok inviterede Kristi Himmelfartsdag deres familier på frokost og efterfølgende kagebuffet. Gæsterne nød og roste maden, som eleverne havde brugt hele ugen på at forberede.

 Glassene var nypudsede, de røde duge lå snorlige og frokosttallerkenerne lokkede med en lækker sammensætning af blandt andet lakse-spinatroulade, tærte, bagt brie med honningperler og hvid chokoladebrownie.
 Ved restaurantens borde på Learnmark Tech sad Kristi Himmelfartsdag 110 forventningsfulde gæster, der skulle nyde resultatet af Kok Amok-elevernes kulinariske udfoldelser. De tre foregående eftermiddage og på selve dagen havde eleverne knoklet i køkkenet for at vise deres familier, hvad de har lært siden den første dag på kokke- og dessertskolen i februar.

Familien havde glædet sig
Mie Baungaard Hansen er lillesøster til en af Kok Amok-eleverne, og hun kunne allerbedst lide lakse-spinatrouladen.
 - Min storebror har lavet den, og den er rigtig god. Det er hyggeligt at være til frokost, og vi har glædet os meget, sagde Mie Baungaard Hansen og smilede stolt til sin storebror.
 Storebror Ebbe Baungaard Hansen havde også glædet sig til at vise sine færdigheder frem for familien.
 - Vi har haft travlt med restaurantåbningen, men det har også været sjovt og anderledes at prøve. Jeg har lært, hvor meget der skal til for at åbne en restaurant. Det er ikke nok at tilberede maden, glassene skal også pudses, og jeg har været med til at vaske bestikket en ekstra gang, sagde Ebbe Baungaard Hansen.
 Ud over frokosttallerkenerne havde eleverne bagt kager til en stor kagebuffet. Samtidig skulle eleverne håndtere tilberedning af en vegetartallerken og en frokosttallerken uden gluten.

Oprydning og opvask hører også til
Eleverne var helt høje efter den vellykkede åbning af deres frokostrestaurant, som fortjener 5 stjerner.
 Oprydningen og opvasken lokkede knapt så meget som delingen af de kager, der ikke var blevet solgt ved buffeten. Eleverne klarede også den sidste del af opgaverne, som hører til, når man åbner restaurant, og de kunne efter seks travle timer slukke lyset i restauranten for at tage hjem til en velfortjent weekend.

Hele menuen:
Parmaskinke med dampet asparges, humus og pesto.
Italiensk spegepølse med oliventapenade og semi-dried tomater.
Minitærte med skinketern, porrer og hytteost.
Lakse-spinatroulade.
Bagt brie med honningperler.
Grissini, langtidshævet brød og rørt smør med salt og krydderurter.

Kagebuffet:
Tiramisu.
Mazarinkage.
Fondantkage.
Ostelagkage.
 Kok Amok er en gratis kokke- og dessertskole på Learnmark Tech for unge i 8. og 9. klasse i Horsens og omegn. Kokke- og dessertskolen er støttet af Den europæiske socialfond og Projekt SmartSkills i regi af Region Midtjylland.