Aarhus Airport åbner igen med københavnerrute

Aarhus Airport slår dørene op igen den 2. juni, når SAS går på vingerne mellem Aarhus og København.
Aarhus Airport slår dørene op igen den 2. juni, når SAS går på vingerne mellem Aarhus og København.
Aarhus Airport åbner igen med københavnerrute
26. 05 2020
Den 2. juni åbner Aarhus Airport igen. SAS går på vingerne mellem Aarhus og København med fire daglige afgange fra mandag til fredag og to søndagsafgange.

Efter godt to måneders Corona-stilstand åbner Aarhus Airport igen dørene for passagerer den 2. juni. Det sker, når SAS genoptager flyvningerne mellem Aarhus og København. Og det glæder administrerende direktør, Peer H. Kristensen, sig til.

- Vi har virkelig set frem til at kunne byde passagerne og flyselskaberne velkommen tilbage til Aarhus Airport. Efter den første etape af genåbningen af samfundet har vi fået mange henvendelser fra både private og erhvervsrejsende, som har efterspurgt ruten mellem Aarhus og København, så det er meget glædeligt, at den nu går på vingerne, siger Peer H. Kristensen.

SAS begynder med to daglige returflyvninger mellem Danmarks to største byer, hvilket flyselskabet ser som et strategisk vigtigt led i at understøtte genåbningen af Danmark.

- Vi oplever, at der igen er et stigende behov for indenrigsrejser, og det er helt naturligt at prioritere ruten mellem Aarhus og København. Vi er ikke på det oprindelige niveau på denne rute, men nu er vi i gang med kernen af vores indenrigstrafik igen, så kan vi øge kapaciteten hen ad vejen, siger Simon Pauck Hansen, som er koncerndirektør i SAS Danmark.

Når passagererne igen kommer til Aarhus Airport, vil det være et andet syn, som møder dem. Stilheden på landingsbanerne gav arbejdsro for et solidt rykind af håndværkere, teknikere og anlægsfolk. Der er afsat over 100 millioner kroner til renovering og ombygning af Aarhus Airport, og lufthavnen er i fuld gang med at bygge en ny sikkerhedskontrol, fodboldbane, legeplads, nyt café- og shoppeområde, splinternye gates og en masse andre små og store ting, der skal være med til at løfte Aarhus Airport op i en international liga.

- Vi benyttede den midlertidige Corona-lukning til at skrue op for tempoet i vores modernisering, og det har betydet, at vi kunne drible flere måneders byggearbejde igennem på kortere tid. Vi er ikke helt færdige endnu, så vi håber, at passagerne vil tilgive os, at vi stadig støver lidt. Men vi gør, hvad vi kan for at sikre en god start eller afslutning på rejsen på trods af byggerodet, siger Peer H. Kristensen.

Der er en del af lufthavnen, der er spærret af, og det gælder også lufthavnens spisesteder. Derfor kan der desværre ikke tilbydes nogen form for mad og drikke i øjeblikket. Parkeringspladsen er også under renovering, så al parkering henvises til P3.

SAS’ første afgang fra Aarhus bliver en morgentur tirsdag den 2. juni.