Afmontering af Hovedgård Savværk

Afmontering af Hovedgård Savværk
21. 01 2014

Tirsdag morgen var der hektisk travlhed omkring Hovedgård Savværks bygninger. Maskinerne var købt af et udenlandsk firma, og lastbiler af normal størrelse blev læsset af ”små” kraner. Et helt andet størrelsesforhold kunne man se, da tørrestuerne blev læsset på kæmpelastbiler ved hjælp af en meget stor kran. Tørrestuerne er godt 20 meter lange, og vogntoget bliver derfor ca. 30 meter langt og en efterfølgende bil skal advare den øvrige trafik om denne særtransport.
 Tørrestuerne er købt af Davinde Savværk ved Odense, og direktøren for savværket samt flere medarbejdere var interesserede tilskuere til transporten. På Davindes hjemmeside anføres: Efter endt ovntørring opskæres planker i rette emner efter Deres specifikation og kvalitetskrav. For at yde den bedst mulige leveringsservice har Davinde Savværk altid ca. 1.200 m3 ovntørrede planker på lager fordelt på forskellige standard tykkelser og kvaliteter. Herudover har de et lager på ca. 500 m3 ovntørrede opskårne emner/firkanter i forskellige kvaliteter.
 En del af Hovedgård Savværks 100 årige historie vil således leve videre i Davinde på Fyn, og stadig fungere som en del af den træbearbejdningsindustri, som den var i Hovedgård.
bogo

Se filmen - Tørrestue køres væk fra det lukkede Hovedgård Savværk - fra Boll WebTV herunder:

Sorry, you need to install flash to see this content.
Sorry, you need to install flash to see this content.