Alle børn har ret

Alle børn har ret
06. 06 2015

med tilføjelsen til overskriften: til at være borger, var der i torsdags markering af Børnenes Grundlovsdag i Seminariets have i Gedved. Indbudt var børn i vuggestue, børnehave og dagpleje i området, og det var Josefine fra Livets Børn, der bød velkommen. Karina fra Hasselhuset tog over med en frisk Godmorgen sang, hvorefter Birthe Bjørslev holdt en grundlovstale, med indhold specielt til børnene på pladsen.
 Derefter fik Josefine atter ordet, hvor hun gennemgik de forskellige aktiviteter, som man kunne prøve, inden den hemmelige gæst ville komme. Børnene kunne man så finde ved sæbeboblerne eller ridehesten. Eller i eventyrteltet eller i boden, hvor der kunne klistres og males. Og hvor enkelte selv blev malet på beskyttelsesdragten. Eller man fandt de faste legeredskaber, som man kender så godt.
 Og så kom den hemmelige gæst. Direkte fra skoven kom Troldealfen. Og hun havde sin enhjørning med. Det var et scoop. Troldealfen fortalte børnene om sig selv, om livet med trolde og alfer, og hun fik med sang og egne bevægelser børnene til at motionere. Da hun hentede sin hest, der er lavet om til en enhjørning, et fabeldyr, var der stille beundring. Troldealfen, der ellers hedder Helle Damgaard Jensen, fik alle både børn og voksne til at synge med på den uddelte sang, der meget brugbart passede til grundlovsdagen: Alle børn har ret ...
 Vel var det ikke rigtigt sommer, men vejret var alligevel godt til at afvikle dette års vellykkede Børnenes Grundlovsdag.
bogo