Bakteriefri svin



Nicheproduktion af antibiotikafri grise har stor bevågenhed hos Danish Crown og koncernens leverandører. Danish Crown slagter i øjeblikket 3.500 svin om ugen og det vel og mærke svin aldrig har fået antibiotika. Alt til eksport Danish Crown ser potentielt store markeder i USA, Kina og Sydamerika og man regner med at komme op 12.000 grise om ugen i takt med, at afsætningen vokser.
En dansk topforsker professor i fødevaresikkerhed Hanne Ingmer, Københavns Universitet, ser derfor store perspektiver i at omstille den store konventionelle svineproduktion i Danmark. Hun siger at hvis man skal vedblive at have husdyrproduktion i Danmark, bliver man nødt til at kunne levere svin og kyllinger, hvor man kan tage en højere pris for kødet.
Både forskere, læger og politikere ser med stor bekymring på, at nu 88 procent af de danske svinebesætninger er smittet med MRSA- bakterier, altså stafylokokker, der er modstandsdygtige og dermed resistente over for de antibiotika, som sædvanligvis anvendes til behandling af stafylokokinfektioner hos mennesker.    
Derfor kære landbrugere omstil jeres produktion til økologisk og bakteriefri svin og kyllinger, for der ligger fremtidens penge i landbruget og venter på Jer.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024