Bedre bibliotek til alle

(arkivfoto)
(arkivfoto)
Bedre bibliotek til alle
16. 11 2018
Nye og bedre åbningstider giver nu alle borgere i hele kommunen - både børnefamilier, studerende og ældre - bedre muligheder for at bruge deres hovedbibliotek i Horsens.

Fra 1. februar 2019 vil biblioteket udvide åbningstiden ugens fire første dage fra kl. 7.00 til 22.00. Som det er nu, lukker biblioteket kl. 19.00. Om fredagen behøver folk heller ikke længere at stå i kø om morgenen for at komme ind kl. 8.00, da biblioteket åbner en time tidligere.

Weekenderne er også noget, borgerne kan begynde at glæde sig til i det nye år. Fremover vil biblioteket nemlig holde åbent om søndagen fra kl. 9.00-15.00, ligesom åbningstiden lørdag udvides med tre timer fra kl. 9.00-15.00.

lfølge Jakob Bille (LA), formand for Kultur- og Civilsamfundsudvalget er det en rigtig positiv udvikling:

- Horsens kommune er kendt for sine mange kultur- og fritidstilbud, og her spiller bibliotekerne en vigtig rolle. Hovedbiblioteket vil nu i højere grad kunne fungere som et samlingssted for både studerende, familier, ældre og de mange stærke fællesskaber i Horsens.

Morten Skovmand Fogh, der er chef for Bibliotek, Borgerservice og Fritid, glæder sig også over forbedringerne:

- Vi ved af erfaring, at mange borgere synes, det er træls at skulle forlade hovedbiblioteket allerede kl. 13.00 om lørdagen. I det hele taget vil weekendens nye åbningstider være den helt store gevinst for mange - ikke mindst børnefamilierne, der måske i dagligdagen kan have svært ved at finde tid sammen på biblioteket.

På lokalbibliotekerne i Gedved, Hovedgård, Østbirk og Søvind er der i forvejen selvbetjent åbningstid hver dag fra kl. 7-22, men også her kommer borgerne til at opleve ændringer i den betjente åbningstid. Der vil fremover være betjent åbningstid i alle ferieperioder samt to dage om ugen. En dag med betjening om formiddagen og en med betjening om eftermiddagen frem til kl. 18. Samtidig vil der fortsat være mulighed for aktiviteter og liv hver dag på alle kommunens biblioteker.

Ændringerne træder i kraft den 1. februar 2019.