Bedre forhold for cyklister og bilister er på vej

(arkivfoto)
(arkivfoto)
Bedre forhold for cyklister og bilister er på vej
09. 10 2018
Cyklister og bilister får inden længe bedre forhold at færdes på, når de kører ad Bjerrevej og Høegh Guldbergs Gade. I uge 41 går Horsens Kommune i gang med at renovere strækningerne.

"Høegh Guldbergs Gade er slidt og trænger til en større renovering. Asfalten er udtjent, og derfor lægger vi nu ny asfalt på både vejen og cykelstierne. Kantstenen bliver i samme omgang hævet, så cykelstierne og vejen bliver adskilt. Også på Bjerrevej kommer der ny asfalt på kørebanen", siger Allan Lyng Hansen, afdelingschef i Affald og Trafik i Horsens Kommune.

Vejarbejdet kommer til at foregå i forskellige etaper, hvor Bjerrevej bliver asfalteret i nattetimerne i uge 42. På Høegh Guldbergs Gade bliver kantstenene først hævet, hvorefter der bliver lagt ny asfalt på cykelstierne i begge retninger, inden vejbanen får ny asfalt. Dette arbejde går i gang i uge 41.

Arbejdet med kantstenene foregår i dagtimerne, mens asfalten på cykelstierne og kørebanen af hensyn til trafikafviklingen bliver lagt på i nattetimerne. Her bliver brugt en særlig metode, hvor den nuværende asfalt bliver genbrugt og får tilsat nye asfaltmaterialer.

"Den eksisterende asfalt bliver varmet op, og der bliver tilsat ny asfalt. Det er en løsning, som bruges oftere og oftere, og hvor vi får genbrugt de meget slidstærke materialer, der er i den eksisterende asfalt", forklarer Brian Sørensen, ingeniør i trafikafdelingen i Horsens Kommune.

Forventes færdigt til december

Vejarbejdet omfatter Høegh Guldbergs Gade til krydset ved Ove Jensens Allé samt hele Bjerrevej. Hele renoveringen forventes at være færdig primo december.

"Vi vil gerne være færdige inden vinter, fordi der er en risiko for, at frost og nedbør kan give flere huller i den nuværende asfalt, som vi så skal lappe. Vi er klar over, at strækningen er en færdselsåre, som bliver benyttet af mange. Derfor gør vi alt, hvad vi kan for, at det får mindst mulig indflydelse på afviklingen af trafikken", forklarer Allan Lyng Hansen.

I forbindelse med asfalteringen kan der forekomme mindre forsinkelser på strækningen i nattetimerne.