Bob, Bob, Bølle-Bob i Horsens

Bob, Bob, Bølle-Bob i Horsens
02. 10 2018
Mon ikke hele nationen kender den frække og snedige Bølle-Bob? Han er grov, men han er sjov, han er fræk og han kan ikke blive flov. Nu får alle igen muligheden for at se og høre Bølle-Bob og hans skønne venner på Horsens Amatørteater i skolernes efterårsferie.

På Horsens Amatørteater på Allégade 16 har man siden maj måned haft prøver på familieforestillingen Bølle-Bob som er skrevet af Gunnar Geertsen i 1979. Sangene blev udgivet på LP og sunget af Hornum Koret, og senere samme år lavede DR et program bygget over Bølle-Bob figuren.

For 25 år siden i 1993 var der urpremiere på Bølle-Bob som musical på Gellerup Scenen i Århus. I 1996 udkom musicalen som spillefilm i de danske biografer.

Musicalen Bølle-Bob i Horsens Amatørteaters opsætning har mange medvirkende fra 9 – 60 år. Produktionen har mange dygtige unge mennesker med på scenen og som instruktør Johnna Wennerwald fortæller:

-Vi havde audition i det tidlige forår og til alt held mødte der rigtig mange talentfulde unge mennesker op og viste os hvad de kunne. Det værste ved at lave en stor produktion er, at skulle sige nej til nogen, for alle som kommer til audition vil jo gerne være med… derfor har vi også skabt nogle nye roller i musicalen, så vi fik så mange med som muligt.

Forestillingen spiller i alt seks gange på Horsens Amatørteaters scene og har premiere fredag 12. oktober. Selvom man fra teateret endnu ikke har lavet den store omtale for stykket, kunne man allerede for 1½ måned siden melde om to udsolgte forestillinger, og som teaterets formand Henrik Kjærhus Sørensen siger:

-Vi er godt klar over at Bølle-Bob er en populær forestilling, men at kunne melde en tredjedel af billetterne udsolgt så tidligt er dejligt og det betyder vi har ramt noget som publikum gerne vil have. Det betyder også flere billetindtægter til teateret, som igen betyder vi kan lave flere gode forestillinger.

Bølle-Bob er en familieforestilling og på teateret skal dette også tages helt bogstaveligt. Instruktør Johnna Wennerwald har sine to døtre Lærke og Signe, samt deres far med i forestillingen. Bølle-Bob spilles af Theodor Vestergård som er en af teaterets børn som har medvirket flere gange på teatret. Mange af børnene har stor erfaring på de skrå brædder trods deres unge alder. Frigga har været med i flere af Palsgårds Sommerspil og på Vejle Musikteater på trods af hun kun er 11 år. I Bølle-Bob spiller hun den søde pige Lise-Mette.

Avisen fik muligheden for at kigge ind til et par prøver og flot ser det ud, når spillerne kommer i kostumer og teaterlyset bliver tændt på den hyggelige scene og Bølle-Bob siger: ”Jeg vil hel’re skældes ud, end jeg vil kede mig ihjel!”

Billetter kan bestilles på www.horsensteater.dk

Kildall

 

heart Se video fra prøverne på Bølle-Bob...

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook