Borger-input skal få flere på museum

Borger-input skal få flere på museum
16. 05 2019
Horsens Museum ønsker inspiration til at ramme plet. Kedsomhedsknapper og hotte vikinger har øget besøgstal og tilfredshed på Nationalmuseet. Men hvad skal der til for at få flere til at gå på museum og bruge historien til hverdag i Horsens?

Det vil Horsens Museum gerne blive klogere på sammen med byens borgere. Museet inviterer derfor indenfor efter lukketid og opsøger borgerne ude i byen for at få ny inspiration til, hvilke nedslag i byens lange historie, borgerne synes er spændende – og helst vil kunne fortælle om – når de skal vise deres by og kommune frem til gæster og besøgende.

10.000 år på 90 minutter

Museet vil blandt andet holde et antal workshops og fokusgruppeinterviews for forskellige grupper og foreninger både på museerne og ude i byrummet. Lørdag den 15. juni fra kl. 10 til 13 er museets medarbejdere ude for at snakke med borgerne på Børnekulturdagen på Kulturstationen, og onsdag den 19. juni 2019 kl. 19.30 til 21.00 åbner museet dørene på Sundvej helt op.

- Vi håber at rigtig mange har lyst til at bruge en effektiv halvanden time på at hjælpe museet bag kulisserne med at blive skarp på, hvilke historier – fra sidste istid til i dag - der skal findes frem. Og med at tænke kreativt om, hvordan vi bedst får historierne ud på scenen og frem i lyset; altså hvordan skal de fortælles og formidles, så de rammer plet hos publikum, siger afdelingsleder og arkæolog Lone Seeberg.

Sølvskatte, flugtfanger og en verdenskendt opdagelsesrejsende

Der er nok at vælge imellem af spændende historier, vilde eventyr, skatte og store personligheder, når man tager et hurtigt kig på Horsens Historien.

- På museerne kan vi fylde store sale og uendelige sommerferier med både fysiske fund, fortidslevn og fortællinger i lange baner. Men selv om vi selvfølgelig har den samlede historie på museerne, så vil vi allerhelst sætte fokus på noget af det, borgerne synes er spændende. Og på måder, der giver dem lyst til at besøge os igen og igen, siger afdelingsleder for Kulturhistorisk Afdeling og museumsinspektør Merete Bøge Pedersen.

En del af flokken - på tværs af tid og rum

Horsens er en by, hvor man har tradition for at hjælpes ad og løfte i flok. Med de åbne døre og invitationen til at tænke med bag kulisserne, håber museet at skabe nye forbindelser fra de allerførste mennesker i Horsensområdet frem til dem, der bor her i dag.

- Vi, der bor i Horsens, er en del af en flok som både tæller istidens rensdyrjægere og fangerne på Fængslet. Vi er en del af noget større, som vi på museerne gerne vil gøre levende og relevant for kommunens borgere, så det bliver en del af deres egne fortællinger om sig selv og om det sted i verden, de bor, siger Lone Seeberg

Se mere om, hvor og hvordan du kan møde museet, og hvordan du tilmelder dig på museets hjemmeside www.horsensmuseum.dk