Byfest i Gedved

Byfest i Gedved
09. 09 2018
På tredjedagen åbnede Himlen sine sluser og lod regnen vælte ned, nej det er ikke et bibelcitat men beskrivelsen af det lunefulde danske efterårsvejr ved årets byfest i Gedved. Lørdag var der morgenkaffe og rundstykker i det store telt, hvor de fleste også søgte tørvejr.

Den tredje dag ved Gedved Byfest stod formiddagen på årets udgave af Tour De Gedved, og som alle andre gode cykelløb er Gedved-touren også delt ind i forskellige klasser. Dagens første og mest våde løb var løbet for de alleryngste som stillede op på løbecykler, prinsessecykler med støttehjul og de helt almindelige uden hjælpemidler, om end flere af deltagerne var en anelse usikre.

På vej hen til startområdet, med regnen væltende ned fra oven sagde Thomas Børgesen helt tørt: ”Det er godt det kun er støvregn nu!”. Denne udtalelse rammer præcis den gode og humoristiske stemning der var blandt alle de som havde valgt at trodse regnen.

De fleste af de yngste ryttere var sponsoreret af forældre, firmaer, arbejdspladser og bedsteforældre. Alle de mange penge som bliver rejst i løbet af byfesten skal bruges til puljen af økonomiske midler til etableringen af en ny Gedved Hal.

Da cykelløbet var overstået for de yngste, skulle de større børn, 1. – 3. klasse, ud og prøve kræfter med udstyr og asfalt. Ved middagstid lød starten for cykelløbet som alle andre kunne deltage i og om eftermiddagen var der præmieoverrækkelse. Dagen blev afsluttet med en stor fest i teltet hvor regnen heldigvis var holdt op og de fleste havde fået tørt tøj på igen.

kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook