Cecilie Sandvej hilste på de lokale fodboldpiger i Nim

Cecilie Sandvej hilste på de lokale fodboldpiger i Nim
15. 08 2017

- Nu kommer hun.
 Det var en flok forventningsfulde fodboldpiger fra Nim-Østbirk, som sammen med forældre og lokalt fremmødte var stimlet sammen ved Multihallen i Nim mandag kl. 17.
 Og fodboldpigerne var iklædt kampuniformer, til trods for at de ikke skulle spille fodbold, ligesom dagens midtpunkt, landsholdsspiller, EM helt og sølvvinder Cecilie Sandvej, som i landholdstrøje nr. 19 med sølvmedalje om halsen, mødte pigerne.
 Og efter et lille genert tilløb fra de fremmødte i idolets nærvær, blev der åbnet op for autografskrivninger, på trøjer, i notesbøger, på fodboldstøvler, ja lige hvor pigerne (og drengene) lystede, og der blev taget selfies til den store sølvmedalje.
 Altimens gik snakken, og enkelte af de fremmødte huskede da den nu 27-årige fodboldspiller som 4-årig spillede i Nim IF.
 - Alle forældrene stod og hoppede, erindrede Karen, som på daværende tidspunkt var kasserer i Nim IF.
 - Det var så hyggeligt ved det gamle klubhus. Og under verandaen kunne man finde mønter, der var trillet ned mellem brædderne, huskede Cecilie, der også huskede området omkring brønden som det værste sted.
 Cecilie fortalte om hvor vild en oplevelse det har været for kvindelandsholdet med den store interesse. Omfanget gik først for alvor op for dem på Rådhuspladsen, hvor overvældende mange tog imod. Godt nok var landsholdsspillerne blevet fortalt at de var meget i TV, og blevet populære, men det mærker man ikke rigtigt, når man er isoleret i en turnering.
 - Det er vildt fedt at så mange ser kvindefodbold, sagde Cecilie og håber det fortsætter.
 - Vi kommer og ser dig i Horsens, vi sidder bag det ene mål, så kan du vinke til os, bød en af spillerne ind.
 - Jeg håber, jeg er med, svarede Cecilie beskedent. Truppen til en samling udtages først 14 dage før. Jeg håber jeg er med.
 Der er EM revanche på CASA Arena, Danmark-Holland den 15. september.
 De neongrønne piger kunne også prale af deres netop afsluttede sæson, hvor de rykkede op i Liga 2 med en målscore på mere end +40.
 - I er da vildt seje, roste Cecilie og glædede sig over at der var pigefodbold i Nim.
 Cecilie holder ferie hos forældrene i Nim ovenpå EM. Eller rettere holdte, for tirsdag fortsætter Cecilies fodboldeventyr i Frankfurt, som hun har indgået kontrakt med.
 - Jeg har endnu ikke fundet en lejlighed, det er ligeså svært som at finde lejlighed i København, fortalte Cecilie, og glædede sig over at klubben har nogle hoteller, hvor hun kan bo til hun finder noget, for det skal helst være tæt ved træningsbanerne.
 Efter børnefodbold i Nim IF og Brædstrup IF, rykkede Cecilie til FC Horsens, som er kendt for at være rigtig stærke på udvikling af fodboldtalenter.
 - Og derfra til Stensballe, spurgte avisens udsendte.
 - Nej, FC Horsens og Stensballe IK indgik samarbejde, og så fulgte spillerne jo med, afbrød Cecilie. Jeg skiftede til SønderJyskE og sidenhen til Brøndby.
 Efter 4 år i Brøndby blev Cecilie halvprofessionel og siden professionel fodboldspiller. Perth Glory i Australien i 2013/14, en halvsæson i Wasington Spirit, USA i 2014. I 2015 skrev Cecilie kontrakt med SC Sand, Tyskland og forude venter Frankfurt, en af topklubberne i Tysk Fodbold.
 Cecilie Sandvej har spillet 16 U17 landsholdskampe, 21 U19 landsholdskampe, 1 U23 landskamp og 30 A-landsholdskampe.
 I fritiden læser hun jura på Syddansk Universitet.
 Og måske får hun tid til at gæstetræne med Nim-Østbirkpigerne. Holdlereden og Cecilie var enige om at det helt sikkert var en mulighed.

Se film her!

winkKan du li' vores artikler - giv og et like på Facebook her!

Sorry, you need to install flash to see this content.