Claus Holm gæstede Søvind Kro

Claus Holm gæstede Søvind Kro
14. 03 2014
TV kokken serverede en oplevelse for gæsterne til en topunderholdende gourmet torsdag aften

Klokken har passeret 15 torsdag eftermiddag og den kendte TV kok Claus Holm er godt igang med at forberede den påskemenu, som skal præsenteres for gæsterne på Søvind Kro om aftenen.
 Med sig har Claus Danmarks bedste kok Morten Kold og sin hustru Anne.
 - Danmarks bedste kok, det mener jeg ihvertfald, siger Claus Holm og tilføjer at han også selv har udlært Morten.
 I det tilstødende lokale er kroens kok, Thomas Vinther sammen med Anne igang med at anrette forretten, torsk i hyldeblomst med vilde urter. Thomas har været med til at sammensætte dagens menu.
 - Ja, delvist, griner Thomas og indikerer at denne dag er han for en gang skyld ikke chef i eget køkken.
 Claus Holm formår, som man kender det fra TV, at levere en sand talestrøm, mens tempoet i fremstillingen af de lækre retter fortsætter upåagtet:
 - Det er dejligt at komme lidt på landet. Vi skal tilbage til ærlig, ægte mad. Håndværk, smag og begejstring, siger Claus.
 Claus viser en rød skovsyre.
 - Før måtte den hentes i skoven, men nu er den sat i produktion, så kokken slipper for at få røven i vejret. Med de flotte røde blade bruges urten som pynt, men giver samtidig retten et fantastisk syrligt touch.
 Direkte adspurgt til Michelin Stjerner til Jylland, mener Claus at stjernerne er hysteri, men han kan godt lide tanken at inddrage provinsen.
 - Men god mad har ingen facitliste, og tildelingen af Michelin Stjerner er meget med lige at ramme dagen, tilføjer Claus.
 - Mad skal være en god oplevelse, gode råvarer som nu f.eks. den friske torsk vi har medbragt fra havnen i Bagenkop - god mad skal være en rejse værd.
 Claus Holm har base på Fyn, men kommer oprindeligt fra Vejle, men er ustandseligt på farten. Kalenderen sagde dagen forud mad til 800 mennesker på ”Riget” og en TV-udsendelse. Efter goumetaftenen gik turen tilbage til Fyn. Torsdag morgen var der afgang kl. 03 til Morgen-TV kl. 6.30 og senere på dagen skulle Claus Holm med egne ord ud at ”lege med Fødevarestyrelsen”.
 Ovenpå et succesfuldt arrangement kunne en glad krofatter Torben Fassing berette om begejstrede gæster, hvilket allerede var smittet af på ordrebogen, og flere reserverede på aftenen til Kroens næste arrangement, Toscana-aften den 10. april.
 Aftenens menu serverer Thomas Vinther for gæsterne på Søvind Kro til søndagsmiddag og i påsken, så der er rig mulighed for en ærlig, ægte smagsprøve.
 Menuen som kokkene præsenterede var:  Forretter: Torsk i hyldeblomst med vilde urter, hjemmesaltet og stegt bacon - kartofler med stenbiderrogn.
 Sydfyn skinken - håndsaltet og røget i Claus Holms egen kælder - syltede æg- rugbrødskiks og lakridsmayo på kold presset rapsolie.
 Hovedret: Glaseret lammeculotte i æblemost og løvstikke - brændt porrer i honning og timian. Knuste kartofler med brændt smør og hasselnødder
 Mormorkylling a la Holm.
 Dessert: Søde dansende Rabarber på mere end en måde.
 Ostetallerken med 4 lokale oste fra Søvind Mejeri.