Det lugter af Superliga i Horsens

AC Horsens var søndag eftermiddag en tur i fæstningebyen FC Fredericia på arbejdernes kampdag den 1. maj. Om dagen var inspiration for AC spillerne skal være usagt, men spillerne leverede en stor arbejdsindsats i kampen i Fredericia, og det resulterede i en flot 2-0 sejr i strålende solskin på Monjasa Park.

Kampens indledning var en taktisk affære, hvor de to mandskaber skulle se hinanden an. Derfor skulle holdene hen til det 14. minut, før der skete noget. AC Horsens tilkæmpede sig et hjørnespark, og her er AC’erne altid pivfarlige. Det var de også denne gang, da Lasse Kryger i forreste område snittede bolden videre. En Fredericia spiller reddede på stregen, men kampens linievogter var ikke i tvivl, og vinkede bolden inde til 1-0 føring til de sort- og hvidstribede AC spillere.

Efter føringen overlod AC Horsens spillerne bolden meget til Fredericia. AC’erne stod som vanligt rigtig stærkt i organisationen, og var hele tiden oppe og presse og stresse hjemmeholdets spillere, der ikke kunne få deres flydende spil til at fungere. Det tvang Fredericia til at slå flere lange bolde, som AC forsvaret havde rigtig godt styr på.

Efter 39 minutter bragte Kjartan Finnbogason AC’erne foran med 2-0. Et par løse bolde i Fredericia feltet blev opsnappet af Mikkel Jespersen, der spillede bolden videre til en helt fri Finnbogason. Med et knaldhårdt spark i det lange hjørne passerede han Thomas Mikkelsen i Fredericia målet til 2-0. Resten af halvlegen skete der ikke yderligere, og derfor kunne AC’erne gå i omklædningsrummet med en 2-0 føring.

Anden omgang af kampen startede som første sluttede. Fredericia havde bolden meget, men kunne ikke nedbryde den stærke AC Horsens organisation. Første gode mulighed havde Kjartan Finnbogason efter 60 minutter, hvor hans fine lob endte på overliggeren.

I det 70. min havde AC Horsens en god hovedstødsmulighed til Lasse Kryger efter et frispark fra Frederik Møller, men forsøget gik over mål.

I den modsatte ende blev det kun til sporadiske Fredericia forsøg, der aldrig blev rigtig farlige. AC spillerne var gode til hele tiden at fortjekke og placere sig rigtigt, så opløbene til chancer blev forpurret. Når endelig Fredericia fik bragt boldene ind i feltet, stod Bubacarr Sanneh og Mathias Nielsen i vejen for de fleste af indlæggene i feltet.

Eneste gang Fredericia for alvor blev farlige var nærmest i sidste sekund, hvor Dannevang afværgede en afslutning i feltet. Herefter fløjtede kampens dommer af, og Bo Henriksens tropper kunne drage nordpå med en flot tilkæmpet 2-0 gevinst. Det efterlader De Gule på 2. pladsen i Bet 25 Ligaen med 54 points, og 8 point ned til Vejle på 4. pladsen, 2 sejre fra sikker forfremmelse.

Matchfakta:

FC Fredericia - AC Horsens 0-2 (0-2)

Mål:

14. min 0-1 Lasse Kryger

39. min 0-2 Kjartan Finnbogason