Dette valg: Opposition imod borgmestervælde

Dette valg: Opposition imod borgmestervælde
05. 12 2017
Læserbrev af Allan Skou Larsen, Svalevej 17, 8700 Horsens. Opstillet for Enhedslisten til Horsens Byråd og Region Midtjylland

Tak for de mange stemmer!

Med 240 personlige stemmer som nr. 3 på listen til kommunevalget og med 733 personlige stemmer til Regionsvalget er jeg meget tilfreds med valget. Jeg rykkede frem begge steder, tak for den støtte og tillid jeg har mødt i hele valgkampen og altså også på valgdagen.

Jeg og hele Enhedslisten gik ikke mindst til valg på at stikke en kæp i hjulet overfor de udemokratiske tilstande, der har hersket i opbygningen af Rådhusrokade, herunder købet af Via`s bygninger, grimt og alt for højt byggeri ved havnen, vejforløb ved Klokkedal og en bro tværs over Nørrestrand. Nok forhindrede vi ikke rådhusrokaden ved dette valg, men når man tænker på, at Enhedslisten har været de eneste, der er gået imod, har vi været med til at skabe en opposition imod det, jeg ikke vil bekymre mig for at kalde borgmestervælde.
Når ganske få personer, organisationer og firmaer mødes og aftaler, hvad der skal ske i kommunen, er der noget galt. Når borgerne ikke høres og når tingene skal ske, næsten inden de er demokratisk vedtaget, så har vi fået opbygget en forkert politisk kultur. Dette kommunalvalg har vist, at der nu er en stærk opposition imod en sådan udemokratisk udvikling og denne modstand skal udvikles i den kommende tid.
Modviljen og utrygheden imod Rådhusrokade, grimt og uæstetisk byggeri og tilsidesættelse af naturværdier stikker dybere end valgresultatet lader sig ane. De små 20 valgmøder og byvandringer jeg deltog i, afslørede mishagsytringer imod udemokratiet, imod forkert brug af de mange millioner kroner i stedet for at bevare et fuldt anvendeligt rådhus og imod at prioritere blind og naturfjendtlig vækst. Der er partier og byrådsmedlemmer, der nok tænker sig om en ekstra gang, inden de binder sig op på udemokratiske modeller. Eksempelvis tror jeg aldrig mere, vi ser SF støtte noget, der ligner en Rådhusrokade og heller ikke brutalt havnebyggeri, der helt dækker de smukke og historiske bygninger.
I tiden ind til næste valg må vi støtte de dygtige foreninger, der har ekspertise og indsigt i kommunens virkelige problemer. Meld Jer ind i foreningerne Bedre Bymiljø, Horsens Kulturhistoriske Forening og Naturfredningsforeningen. Støt disse og følg med i deres arbejde for at fremme en kommune med det historiske præg, grønne oaser i byen og uspoleret natur rundt om byen og i landsbyerne. Støt kampen imod centralisering, der rammer landområderne.
Stemmerne til mig gik til at få min dygtige partikammerat Lisbeth Torfing fra Enhedslisten valgt ind i byrådet. Så fortsætter kampen for bedre velfærd, velfungerende institutioner og økologisk udvikling også.
Tak for Jeres mange stemmer!

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!