DR-kirken i Østbirk

DR-kirken i Østbirk
08. 02 2019
Der var liv, spænding og megen travlhed i Østbirk kirke onsdag 6. februar og torsdag og 7 februar, fire store lastbiler og to mindre biler og 12 folk fra DR rykkede onsdag morgen kl. 9.00 ind på Østbirk præstegårds Parkeringsplads.

Fire gudstjenester blev der i alt optaget og alle de fire gudstjenester kan ses søndage kl. 14.00 på DR K.

Onsdag kl. 16.30 - blev optaget 1.s. i fasten (Kan ses 10. marts)
Onsdag kl. 19.00 blev optaget 3.s.i fasten (Kan ses 24. marts)
Torsdag kl. 16.30 blev optaget Maria bebudelse (Kan ses 7. april)
Torsdag kl. 19.00 Midfaste (Kan ses 31. marts)

Det har været utrolig spændende at være med til, men det har også krævet en del ekstra arbejde af personalet samt frivillige.

Begge dage efter den første gudstjeneste, der sluttede omkring 17.30 var der mulighed for at gå i Præstegården for at spise. Frivillige mennesker stod klar med lidt spise og drikke i Præstegården og de tog også opvasken bagefter.

Til den ene tjeneste skulle sognepræst Lone Buhl bruge 450 engle i pap og mange hænder klippede løs. Både præster, organister og kirkesangere øvede lige en ekstra gang. Præsten Lone Buhl fik nye briller og sådan tog det om sig og Søren Jensen og Peter Tast blev klippet.

Fantastisk spændende dage, hvor der blev optaget fire gudstjenester som alle nu snart kan ses på TV eller på nettet.

Det var en oplevelse uden lige og jeg håber i mit stille sind, at det både har været en god reklame for såvel den danske folkekirke og vores budskab, samt en god omtale af Østbirk og vores fantastiske egn. Torsdag nat kl. 01.30 trillede de fire store lastbiler ud af Østbirk by.