Dværgen og Luderen

Dan Jakobsen bliver her i rollen som dværgen Jakob drillet af nogle små drenge på Nørrebro.
Dan Jakobsen bliver her i rollen som dværgen Jakob drillet af nogle små drenge på Nørrebro.
Dværgen og Luderen
22. 12 2013
Danmarks mindste mand Dan Jakobsen i ny kortfilm

Filminstruktør Aske Bang har netop fået sin kortfilm ”Dværgen og Luderen” med på filmkonkurrencen på Ekkos Shortlist i Filmmagasinet Ekko, hvor Aske Bang i forvejen er repræsenteret med kortfilmene ”Ladyboy” og ”Fly on The Wings of Love” og den kontroversielle musikvideo ”The Timber Will Fall”.
 Tidligere på året lavede Aske Bang filmen ”Fly on The Wings of Love” om Brødrene Olsen på roadtrip i Californien, hvor de kendte danske popdrenge fik inspirationen til deres Grand Prix Vinder-sang af samme navn. Filmen lavede Aske Bang sammen med skuespilleren Allan Hyde, der også havde en stor rolle i den amerikanske tv-serie ”True Blood”.

Dværgen og Luderen
Dværgen Jakob har svært ved at finde ægte kærlighed. Han udspionerer derfor sin overbo, den prostituerede Laila. Laila har dog opdaget det og indleder en dialog med Jakob, som ellers er vant til, at folk bare overbeglor ham. En dag redder Laila ham fra en flok drenges ydmygelser – og åbner en dør til kærligheden.
 - Inspirationen kommer måske fra rester af noget, jeg har set, og som på eller anden måde sætter sig fast i min bevidsthed, og så, når jeg får brug for det, popper op ubevidst og bliver til en slags inspiration, siger Aske Bang.
 - Scenen fra Fellinis Amacord, hvor drengene er sygt fascineret af kioskdamens abnormt store bryster har altid rumsteret i mig som en slags bombardement af sanserne. Måske fordi jeg selv inderst inde søger en slags sanselighed. Fassbinders mange universer har også altid inspireret mig. Han opererer med en slags grimhedens æstetik, som er meget fascinerende.

- For mig er det også utrolig vigtigt at finde det smukke i det grimme. Der ligger en udfordring i det, som jeg godt kan lide. Lidt ligesom når Ang Lee i Brokeback Mountain leverer en kærlighedshistorie imellem to bøsser, som er så god, at selv homofoberne må overgive sig – det er så grineren – suveræn filmkunst.

 Aske bang fik idéen sådan lidt dogmeagtig:

 - Jeg havde mødt ”skuespilleren” Solveig Kallenbach. Hun havde haft en lille bitte birolle i Matador og egentlig ikke lavet noget siden. På omtrent samme tidspunkt så jeg dværgen Dan Jakobsen på nettet. Og så popper spørgsmålet op: Hvorfor ikke lave en kærlighedshistorie med de to? Man opdager ret hurtigt, at hvis man har stillet sig selv det rigtige spørgsmål, så er det den rigtige film, som du er på vej til at lave. Bagefter sidder du tilbage med en kærlighedshistorie imellem en ensom dværg og en afdanket luder, som både overrasker dig selv og forhåbentligt også dem, der ser den.  Behovet for kærlighed er universelt, uanset hvem du er, hvordan du ser ud, eller hvor du kommer fra.

Du kan se Dværgen og Luderen her: http://www.ekkofilm.dk/shortlist/film/dvaergen-luderen/

Sorry, you need to install flash to see this content.