Elever dyster om de bedste fremtidsidéer

Elever dyster om de bedste fremtidsidéer
31. 01 2018
Knap 100 folkeskoleelever deltager i konkurrencen Bering 2018 - Horsens’ Bedste Idé

En bygning som modvirker ensomhed og depression, en Toybox der motiverer de små elever til at rydde legetøj op på legepladsen - og rullende skraldespande.
 Det er blot nogle af de mange innovative idéer, som knap 100 elever fra 13 forskellige skoler i Horsens Kommune har arbejdet med de seneste måneder. Tirsdag den 6. februar 2018 skal de så præsentere deres projekter for et dommerpanel på Torvet i VIA University, Chr. M. Østergaards Vej 4 i Horsens i forbindelse med konkurrencen Bering 2018 - Horsens’ Bedste Idé.
 Eventen varer fra kl. 9.00-12.00, og meningen er, at eleverne både skal præsentere deres egne ting og se, hvad deres kammerater kan ryste op med af kreative idéer.
 Det er ikke tilfældigt, at den verdensberømte opdagelsesrejsende - og Horsens-dreng - Vitus Bering lægger navn til konkurrencen.
 - Vitus Bering repræsenterede jo netop opdagelsestrang, globalt udsyn og mod til at rejse ind i det ukendte ved at sætte fokus på de gode idéer. Og det er præcis dét, vi vil med dette arrangement. Eleverne skal rustes til en fremtid, hvor innovation og problemløsning, samarbejde og kompetent kommunikation er nøglekompetencer, siger Flemming Skaarup, der er skolechef i Horsens Kommune.
 Hver skole udvælger selv de tre bedste idéer til konkurrencen. Efter præsentationen kåres to vinderhold - en fra mellemtrinnet og en fra udskolingen. Præmien bliver ”En sjov dag på Engineering Lab”, hvor eleverne kommer til at arbejde med engineering og teknologier på nye og sjove måder. De kan desuden gå hjem med et klassesæt til hele klassen af de teknologier, de skal arbejde med.
 Ud over førstepræmierne kan eleverne vinde den særlige samarbejdspris.
 Arrangementet slutter med den unge iværksætter Alexander Gram Jensen, der fortæller om sin gode idé-Subreader (oplæsning af undertekster på Netflix) - og hvordan han har ført den ud i livet.
 Horsens Kommune planlægger at afholde Bering-konkurrencen hvert år.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!