Elever på hospitalsrundtur

Elever på hospitalsrundtur
19. 04 2018
Bare ét af mange arrangementer når Horsens tager hul på Forskningens Døgn 2018

Sædceller helt tæt på, kirurgisk simulationsudstyr og virkelighedstro robotter.
 Det er nogle af de ting, 6. klasses elever i Horsens Kommune kan kigge nærmere på, når de besøger Regionshospitalet Horsens tirsdag den 24. april i forbindelse med Forskningens Døgn 2018.
 - Det er vigtigt, at eleverne får mulighed for at prøve sig selv af og gøre sig klogere på forskellige forskningsrelaterede emner, for det styrker dem i at vælge den uddannelse, der er rigtig for dem, siger borgmester Peter Sørensen.
 Der er mange andre aktiviteter på programmet i løbet af de fem dage, arrangementet varer.
 Onsdag den 25. april tager en række lokale uddannelsesinstitutioner - VIA University College, Insero, Industrimuseet, Fængselsmuseet og Hospitalsenheden Horsens - ud på Horsens Statsskole for at holde forskellige oplæg for elever i 2.g. Blandt emnerne er ”Carl August Lorentzen - en ualmindelig almindelig fange”, ”Prøv en gammel krop! - og hør om kvalitativ forskning”, ”Når virksomheder fortæller historie” m.fl.
 Skolerne kan samtidig tilmelde sig temadage for 7. og 8. klasser om emnet ”Kan det betale sig at bygge bæredygtigt?” Her skal eleverne selv være med til at skabe innovative løsninger med udgangspunkt i virkelighedsnære cases fra byggesektoren. Temadagene er arrangeret af Insero, Learnmark og VIA.
 Også Horsens Bibliotek er på banen med temaet ”Alt om tid”, der henvender sig til eleverne i 4.-6. klasse.
 Statens naturhistoriske Museum og Biblo har været millioner af år tilbage i tiden med dinosaurer og geologiske lag, de har kigget ind i kernen af skovens træer og fundet oldgamle tidsmålere frem fra historiens gemmer. Alt sammen noget klasserne får mulighed for at arbejde med.
 Forskningens Døgn arrangeres i et samarbejde mellem Horsens Kommune, Insero, VIA University College Campus Horsens, Hospitalsenheden Horsens, Industrimuseet, og Fængselsmuseet.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!