Eleverne udsmykker Østbirk Skole

Nogle af børnene i indskolingen på Østbirk Skole, med deres kusntværk bagved.
Nogle af børnene i indskolingen på Østbirk Skole, med deres kusntværk bagved.
Eleverne udsmykker Østbirk Skole
13. 04 2019
Østbirk skole har modtaget en donation på 75.000 kroner fra Gunnar Andersens Familiefond. Pengene er blevet brugt til, at få kunstnerne Mette Damsgaard Nielsen og Simon Bodh Nielsen ind og hjælpe 180 børn i indskolingen, 0. – 3. klasse, med at skabe et stort flot kunstværk.

De to kunstnere har brugt masser af tid på at forberede projektet med de mange elever i indskolingen. Heldigvis har de begge erfaringer fra lignende projekter på andre skoler rundt om i landet og Mette Damsgaard Nielsen fortæller om sine oplevelser med børnene:

- Vi begyndte med at se lokalet på skolen og planlagde hvad vi ville lave med børnene. Før vi mødte børnene, lavede vi en vejledning til deres lærere om hvordan børnene skulle gribe opgaven an.

Valget af farver og placering af det nye kunstværk er heller ikke tilfældigt og Simon Bodh Nielsen fortæller om de indledende forberedelser:

- Da vi besøgte indskolingens lokaler på Østbirk skole lagde vi mærke til farverne der allerede var brugt i rummet og rummets udformning. Vi ville gerne have lavet værket på gavlen, men det kunne ikke lade sig gøre på grund af, at der hænger lyddæmpende plader på væggen. Derfor valgte vi den ene langside i rummet som er meget lang. Der var lidt udfordringer med at værket skal passere nogle døråbninger og forskellige kontakter på væggen. Den heldigvis har skolens pedel hjulpet os hele vejen med at løse de små udfordringer.

Kunstværket er bygget op af firkanter på 20 x 20 cm., som sættes op ovenpå hinanden med syv felter i højden. Hver elev har lavet mindst tre firkanter. Kunstværket bliver 140 cm i højden og næsten 14 meter langt når det står færdigt.

- Vi har valgt nogle bestemte farver og geometriske former som børnene kunne bruge. Når jeg så står med hundredvis af kvadrater som skal sættes sammen, så de ser godt og spændende ud, kan det godt flimre for mine øjne når vi når ud sidst på dagen, griner Mette Damsgaard Nielsen og gør klar til at sætte flere kvadratiske fliser sammen.

Børnene i indskolingen har været i fællesrummet på skift og alle elever har bidraget med deres helt egne kreationer som skulle indgå i kunstværket. En af eleverne har rammende sagt om projektet:

- I 3.B. er vi alle forskellige, men vi passer sammen.

Viceinspektør på Østbirk Skole Poul Højvang håber på, at skolen på et senere kan komme i betragtning til en ny donation når der skal bygges om, så eleverne i udskolingen også får muligheden for at lave deres egen kunst til skolen.

Der skal være ”fernisering” på børnenes kunstværk onsdag 24. april på Østbirk skole.

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook