En herlig juletradition er skabt i Østbirk

En herlig juletradition er skabt i Østbirk
19. 12 2016
Jul i Østbirk, som i søndags blev afholdt omkring Kirken og Præstegården for 3. år i træk, er blevet en tradition og et stort tilløbsstykke for alle aldre

I søndags, den 4. søndag i advent, var Østbirk Kirke, Menighedsrådet og Østbirk Borgerforening arrangører af Jul i Østbirk for 3. år i træk. Et tilløbsstykke med så stor opbakning at nogle desværre ikke fik plads i Østbirk Kirke, som var fyldt på hver kvadratcentimeter.
 Enhver, der ville gå Lucia, mødte op i Østbirk Kirke kl. 13.00. Her stod sognepræst Lone Buhl Pedersen og flere frivillige klar. Luciasangen blev herefter øvet igen og igen ... Der blev også lige øvet en englesang samt salmen: Dejlig Er Jorden – der skulle bruges til gudstjenesten. Der blev dog af tidsmæssige årsager ikke brug for salmen.
 - Vi gik efter rekorden at blive Danmarks største Luciakor, det opnåede vi desværre kun næsten. 136 børn gik Lucia – skulle rekorden være nået, skulle der have været 141 børn. Der var jo flere børn i Kirken for at være med, for at se på, men ingen skulle tvinges, det skal altid være dejligt at gå i kirke, så dermed nåede vi ikke rekorden med flest deltagere - men vi havde en skøn, skøn dag, siger Lone Buhl Pedersen.
 Præsten vil nu undersøge med Børnenes Rekordbog om Luciakoret evt. kan få en rekord i at være dem, der har sunget Lucia sangen flest gange. Under øvning, gudstjenesten, indtog samt udtog, blev Luciasangens første vers sunget i alt 47 gange.
 - Måske er der en rekord heri?, siger Lone Buhl Pedersen, som på forhånd havde fundet tællere til at registrere antallet.
 Efter det kæmpestore Luciaoptog og fællessang med Et Barn Er Født i Betlehem blev Juleevangeliet vist som levende teater med sognepræsten som fortæller. Helt tilfældige voksne blev trukket op og måtte agere og sige som præsten befalede. Hver og en af disse frivillige skuespillere/forældre vakte stor jubel. Den strenge Kejser. De fattige hyrder. Engle. Josef og Maria. De vise mænd. Herodes den brutale konge – da han fra prædikestolen spurgte ud til menigheden: Hvem er det I siger, der er blevet født - og hele menigheden svarede: En kongesøn – ja da måtte Herodes jo ryste af misundelse ...  ryste og fnyse kunne den gode Herodes til hele kirkens fryd.
 På Loftet Sidder Nissen og Fødselsdagssang for Jesus med klap, tramp og hurra blev sunget så man næsten kunne frygte for at stilladset, som i disse dage omkranser Østbirk Kirke under udskiftningen af taget, kunne holde.
 Men taget holdt heldigvis og Julen blev p.g.a. denne fortælling om Jesusbarnet jo efterhånden til en skøn fest. Dette hørte Julemanden og jo, han ville da gerne - ligesom alle andre så gerne være med når der er julefest. Det fik han lov til ...
 Alle i Kirke kaldte derfor slutteligt på Julemanden. Og julemanden han kom sammen med sin sødeste Nissepige med de mest fantastiske store og gode slikposer, som julemanden havde fået sponsoreret af SuperBrugsen og Kiwi i Østbirk.
 I Præstegården kunne alle børn efterfølgende taget slikposerne med i hånden og skrive julekort. Der lå de fineste kort klar i orange, grøn, rød osv. Der var tudser, blyanter, farver, glansbilleder mv. så enhver kunne lave et rigtig fint kort og få det sendt til Mormor, Farmor eller andre.
 Tidligere postmester Jørgen Bitsch og Postmesterfruen Mona, indsamlede de fine julekort, og sørgede for at alle satte frimærke og julemærke på.
 I alt satte Jørgen og Mona frimærker og julemærker på 81 kort alle skrevet af børn.
 -  Ih, der er mange bedsteforældre og andet godtfolk, der bliver ovenud lykkelige, når der dumper et sådan kort ind i brevsprækken - også dette vil vi forsøge at få i Børnenes rekordbog - for det må være rekord – så mange kort skrevet af børn på en eftermiddag og sendt sådan helt rigtig med posten, siger Lone Buhl Pedersen og Kurt Hansen samstemmende.
 Borgerforeningen og Kirken satte sig sammen til allersidst. Enigheden var stor.
 - Vi gør det igen til næste år. Søndag den 17. december kl. 14.00 og dem, der vil gå Lucia møder kl. 13.00. Vi glæder os alle, siger Lone og Kurt.
 Måske 17. december 2017 bliver dagen, hvor Østbirk kan tælle til mindst 141 i Luciakoret.

Se film her!

winkGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!

Sorry, you need to install flash to see this content.