En hund efter rotter



Malik er en hund efter rotter.
 Og som tilfældet er på landsplan, er der for øjeblikket også rigtig mange af dem i Horsens Kommune. Rottefængerne får dagligt op til mellem 40 og 50 anmeldelser om rotter, hvilket er tre gange flere end normalt.
 Derfor er den lille svensk/danske gårdhund på bare 11 uger – som det første lille firbenede væsen - blevet ansat som rottefænger i kommunens Service og Beredskab.
 Malik har allerede fået sit eget lille navneskilt omkring halsen, og når han bliver større, skal han iføres den samme selvlysende arbejdsvest som sine tobenede kolleger.
 Indtil videre er han under oplæring hos sin herre Jan Tjerrild, der er rottefænger i Horsens Kommune. Og efter aktivitetsniveauet at dømme ved den lille fyr godt, hvad det drejer sig om.
 - Malik kan lugte rotter på lang afstand. Og vigtigst af alt: han kan lokalisere, hvor de bor. Det betyder, at vi undgår spildtid med at tjekke tomme fælder, som er blevet anbragt de forkerte steder. For øjeblikket er hans gode næse drevet af en kæmpe nysgerrighed, men når han bliver lidt ældre, vil jeg afsætte duftspor efter en død rotte og på den måde udvikle hans sporsans yderligere, fortæller Jan Tjerrild, der trods en 100 % professionel tilgang til både hund og rotter har svært ved at skjule følelserne, når talen falder på hans firbenede ”kollega”.
 Deres tætte fællesskab fortsætter da også efter fyraften, hvor de efter en hård dags arbejde tager sig en lur sammen på sofaen.
 Malik bor nemlig privat hjemme hos Jan Tjerrild. Til gengæld betaler Kommunen udgifter til forsikringer og dyrlæge.
 - Vi har ofte talt om at anskaffe en professionel rottehund i kommunen, men det er altid strandet på, hvem der skulle tage sig af den. Nu er jeg altså sprunget ud i det, og Malik fungerer heldigvis også fint med mine tre egne hunde derhjemme, siger Jan Tjerrild.
 Horsens Kommune har nu fire fuldtidsbeskæftigede rottefængere ansat – tre tobenede og en firbenet.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024