En sværm af humlebier over Ry i uge 30

Foto: Karup Flymuseum.
Foto: Karup Flymuseum.
En sværm af humlebier over Ry i uge 30
17. 07 2015

Nu er der ikke tale om humlebier i traditionel forstand, men om den gamle hæderkronede danske motorcykel Nimbus. Der er nemlig Nimbustræf ved Ry Hallerne i Ry den sidste uge af juli i år.
 I Ry vil det i ugen 20.-26. juli lyde, som en sværm af humlebier, når mellem 200 og 300 Nimbusser mødes til det årlig Nimbus-træf, det 42. i rækken. Det er nemlig lyden, der har givet Nimbussen sit kælenavn ”humlebien”.
 Det er også et stykke dansk industrihistorie fra 1918 - 1959, der gæster Ry. For dem, der kører motorcykel er en Nimbus også noget af det mest stabile og holdbare der findes. Både Politi, Postvæsen og Militæret var også af den grund fabrikken i Københavns helt store kunder. Dem, der har set filmen 9. april vil kunne genkende Nimbussen, her i fuldt militært antræk.

Træf i Søhøjlandet for anden gang
Skanderborg og Omegns Nimbusklub arrangerer i samarbejde med Ry Hallerne, Ry Fodbold og Visit Skanderborg denne særlige begivenhed. I år er det 10 år siden dette arrangement sidst blev holdt i området, nemlig i Stilling i 2005.

Tilskuere er velkomne
Ud over socialt samvær for både børn og voksne og masser af motorcykelsnak, vil der være konkurrencer og forskellige ture rundt i området, så deltagerne kan se noget af det Ry/Skanderborg kan tilbyde. Lørdag den 25. juli fra kl. 13 vil der være en stor fællestur, som går gennem alle de små byer rundt omkring Ry og afsluttes på Siimtoften kl. ca. 14. Her er alle velkomne til at kikke forbi på Siimtoften lørdag eller ved Ry Hallerne i løbet af ugen.

Nimbussen kan andet end se godt ud
Og hvis nogen tror at en Nimbus er et skrøbeligt klenodie, der kun må tages frem i godt vejr, så er der grund til at tage den tanke op til genovervejelse. For et par år siden kørte 2 nordmænd jorden rundt på 2 Nimbusser fra 1936 hhv. 1937. Det tog 2 år og blev til alt 75.000 km. Sidste år kørte 4 Nimbusser fra 1920’erne til Nordkap og retur, ca. 6.000 km. Det er altså ingen tilfældighed, at ca. halvdelen af alle ca. 14.000 producerede Nimbusser stadig kører, selvom de yngste er 55 år gamle.