Entreprenør påbegynder udbygningen af Østjyske Motorvej længst mod syd og i nordgående retning

Entreprenør påbegynder udbygningen af Østjyske Motorvej længst mod syd og i nordgående retning
31. 01 2018
Arbejdet med udbygning af Østjyske Motorvej (E45) mellem Skanderborg S og Aarhus S er kommet godt fra start længst mod nord. Nu er Vejdirektoratets entreprenør klar til at igangsætte arbejdet i den sydlige ende, tættest på Skanderborg. Her vil der blive arbejdet i begge retninger.

Udbygningen af Østjyske Motorvej E45 har indtil videre kun påvirket trafikken i sydgående retning, men snart vil Vejdirektoratets entreprenør også påbegynde arbejdet i de nordgående spor. 
 Lørdag den 3. februar kl. 15.00 går arbejdet i gang med omlægning af den sydligste delstrækning mellem Skanderborg V til lige syd for Skanderborg-søerne – kaldet etape 1. I første omgang handler det om etablering af byggepladsen frem til udgangen af uge 6. Der arbejdes først i sydgående retning i 3-4 døgn og derefter tilsvarende i nordgående retning. 
 Arbejdet medfører, at der på de mindre trafiktunge tidspunkter kun er ét farbart spor i den berørte retning. Der arbejdes fra lørdag kl. 15.00 til søndag kl. 10.00, og herefter kun i tidsrummet 19.00-06.00 de resterende dage. Vær opmærksom på at der er risiko for forlænget rejsetid på op til 10-15 minutter lørdag i tidsrummet 15.00-18.00 og søndag i tidsrummet 09.00-10.00.
 - Entreprenøren er kommet godt fra start længst mod nord ved Motorvejskryds Aarhus S og er allerede nu klar til at gå i gang længst mod syd. Fra starten af februar vil der bliver arbejdet i begge retninger af motorvejen, siger Robin Højen Madsen, projektleder i Vejdirektoratet.

Trafikale konsekvenser
Trafikken flyttes mod højre, så trafikanterne fremadrettet kommer til at køre i nødsporet og det langsomme spor. Køresporet bliver smallere, og hastigheden sættes til 80 km/t. Det hurtige spor inddrages til arbejdsområde.   
 - Så trafikanterne skal forberede sig på et nyt vejforløb og forlænget rejsetid på strækningen. Dog holder vi fortsat cirka 4 km fri for vejarbejde midt på hele strækningen, hvor hastigheden sættes op til 110 km/t. På den måde giver vi trafikanterne et ”pusterum” i vejarbejdet og får skabt luft i trafikken igen, siger Robin Højen Madsen. 

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!