Fællesskab og Friluftsbad

Fællesskab og Friluftsbad
17. 05 2019
Stor lokal opbakning til friluftsbadets store jubilæumsdag. Når friluftsbadet i Hovedgård slår dørene op til sit 50-års jubilæum lørdag d. 25. maj, er det med stor opbakning fra det lokale erhvervsliv og med mange frivillige hænder fra Hovedgård og omegn til at give alle besøgende en god dag i badet.

Støtten har været overvældende, siger Kurt Olsen, tidligere mangeårigt bestyrelsesmedlem - og nu æresmedlem - i svømmeklubben. Kurt har gennem de seneste par uger banket det lokale erhvervsliv på dørene for at høre, om de ville være med til at skabe en god jubilæumsfest for friluftsbadet.

I en tid hvor de lokale erhvervsdrivende virkelig har gravet dybt i lommerne med støtte til den nye multihal og også er ringet på dørene ifm. byfesten, så er jeg imponeret over og dybt taknemmelig for, at så mange af Hovedgård og omegns erhvervsdrivende alligevel har valgt at støtte arrangementet. Der er allerede tegnet lige så mange støtteannoncer som til 40-års jubilæet. Det er da flot og viser blot, hvor stort et aktiv friluftsbadet er for området, siger Kurt Olsen. 

Hovedgård og omegn står sammen

Svømmeklubben i Hovedgård arrangerer den store jubilæumsdag for badet. Vi er 5 medlemmer i svømmebestyrelsen - og selvom vores instruktører og hjælpeinstruktører også hjælper på dagen, så kan vi slet ikke løfte et arrangement af den kaliber selv, fortæller Rikke Pijnenburg, hvis ansvarsområde i bestyrelsen primært er friluftsbadet. Vi kommer kun i mål med dagen, fordi borgere og erhvervsliv i den grad hjælper os og bakker op om arrangementet.

Fx har vores dygtige, lokale grafiker Joan Harboe fra Harboe Grafisk lavet annonceopsætning og plakater til os. Hovedgård Radio og TV låner os lydudstyr til dagen. Og vi er jo helt vildt heldige med vores lokale Brugs og Kagehuset i Hovedgård, som gang på gang sponsorerer mad til arrangementer i området - også til dette jubilæum! En privat person og en af byens grundejerforeninger ikke blot låner os deres festtelte; de kommer sørme også og sætter dem op for os. Byens flaglaug sætter flagalleen op i dagens anledning - for fest skal der være!

Borgerforeningen og byfesten bidrager med borde, bænke, termokander mm. Vi låner udstyr af Hovedgård Skole. En privat person medbringer fra sit arbejde saftevandskølere og en 10-liters kaffemaskine (for der skal brygges kaffe, masser af kaffe til de mange gæster, vi håber at se på dagen).  Og sådan kan vi blive ved - folk er bare enormt hjælpsomme, og det vidner blot endnu en gang om, at vi vil hinanden i Hovedgård og omegn, fællesskabet og ikke mindst - friluftsbadet.

Anders Middelbo fra Tømrerfirmaet Middelbo laver en kæmpe bom, som sættes i bassinet til jubilæet. I bedste gladiatorstil kan modige borgere dyste mod hinanden under temaet “Kom og vælt din nabo af pinden”. Det var sådan noget, man gjorde i friluftsbadet for mere end 25 år siden i forbindelse med byfesterne. Så det er da på tide at genoplive den fine ide.

Fine præmiegaver fra sportsorganisationer og erhvervsliv

Hen over dagen afvikles der et hav af konkurrencer for store og små på land og i vand. Sport Horsens, Dansk Svømmeunion, Spar Nord Horsens og Biledgaard Profil støtter jubilæet med flotte præmier til konkurrencerne. DGI Sydøstjylland stiller en masse fedt grej (fx boogieboards og rescueboards) til rådighed på dagen. Horsens Kommune og klubbens bank, Spar Nord Horsens støtter også arrangementet økonomisk.

Svømmeklubben takker for bidragene fra de lokale erhvervsdrivende og de mange frivillige i Hovedgård og omegn, fra sportsorganisationerne samt den store sponsorstøtte fra hhv. Horsens Kommune og klubbens bank, Spar Nord Horsens. Takket være de mange bidrag har det været muligt for svømmeklubben i Hovedgård at stykke et fint program sammen (se annoncen i avisen), som favner alle - de mindste, de mellemste og de ældste. Og med masser af mad og drikke. 

Vi glæder os til at se jer til friluftsbadets 50-års jubilæum, lørdag d. 25. maj kl. 10-15.