Familiespejdere på lejr

Familiespejdere på lejr
24. 06 2019
Traditionen tro afsluttedes sæsonen for familiespejderne i Voerladegård med lejr på Friluftsbasen. Dette års lejr bød på fisk, masser af hygge og sjov, dejligt vejr og overnatning i shelter.

Af Birthe Jacobsen

Lørdag eftermiddag begyndte lejren med flaghejsning efterfulgt af kage, kaffe og saft. Med energidepoterne fyldt op kunne spejderne indlede forberedelserne af aftensmaden med at rense fisk. Lever, hjerte, tarme, svømmeblære, rogn, øjne osv. Alt blev nøje undersøgt inden fiskene blev skyllet og gjort klar til videre tilberedning.

Nogle fisk blev røget i en rygeovn og andre blev stegt i bålet. Sammen med nye kartofler og friske gnavegrønsager blev der spist godt. Børn og voksne spiste så godt af den lækre fisk, at grillpølserne, der skulle være supplement til de kræsne, i stedet endte som dessert.

Den oprindelige dessert - stegte bananer med chokolade og flødeskum - blev udskudt til efter lejrbålet. Kamma, der er en ældre tidligere spejder, dukkede op til lejrbålet, som hun ledte på bedste vis. De populære og uundværlige konkurrencer, hvor børn og voksne sammen i par skulle konkurrere i ballonspringning og slikspisning, blev suppleret med gamle lejrsange og råb. Kamma havde også medbragt en spritny lejravis med årets gruppefoto på forsiden.

Sådan gik aftenen med hygge og sjov ved bålet, indtil børnene blev trætte og kravlede i soveposerne i shelter og telt. Og snart gik de voksne samme vej. Da havregrøden var spist og grejet pakket sammen. Sluttede lejren søndag morgen med: Tak for denne gang, god sommer og vi ses til august.