Fastelavnsfest og vinterferie

Fastelavnsfest og vinterferie
12. 02 2018

Med indgang til vinterferien blev der traditionen tro holdt fastelavnsfester lokalt i weekenden med kåring af kattekonger, kattedronninger og flotte udklædninger.
 Østbirk IF’s gymnastikafdeling havde pyntet Østbirkhallen med tønder allerede om lørdagen, hvor lidt mere end 80 udklædte børn, inddelt i aldersklasser, gav tønderne tæsk.
 Om søndagen løb det største lokale fastelavnsarrangement af stablen med Hovedgård Borgerforening som arrangør i Hovedgårdhallen. Med udsigt til vinterferie og i tiltagende snevejr mødte udklædte børn, nok lidt færre end normalt, frem til en munter omgang ”katten af tønden” og i Sattrup var de lokale ninjaer hurtige og slog bunden ud af tønderne, inden fotografen nåede frem.
 På Birkebo havde man valgt hyggeligt samvær forud for tøndeslagningen, og iklædt pragtfulde hatte, blev tønden her hurtigt gjort til pindebrænde. Der var også rekord i deltagelse i den unge afdeling på Birkebo, og Mathias lod med sine unge muskler køllen hamre tønden til jorden. Kattekongen valgte efterfølgende sin lillesøster Maja til kattedronning.
 yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!