Fastelavnstønderne får bank i weekenden

Fastelavnstønderne får bank i weekenden
04. 02 2018

Batman, Pipi Langstrømpe, Superman, Spiderman, prinsesser og vagabonder, heste og cowboys.
 Udklædningerne er mange og også mere opfindsomme end ovennævnte mere traditionelle udgaver, som går igen år efter år, når vi når til fastelavn.
 Et væld af fastelavnsfester med tilbud om at slå katten af tønden i lokalområdet byder sig til og i bogstaveligste forstand for alle aldre.
 Søndag den 11. februar slår vi atter katten af tønden og kroner en kattekonge og en kattedronning på Birkebo i Østbirk, fortæller Bodil Tarp om festen som i modsætning til de fleste øvrige henvender sig til det ældre publikum.
 - og i Yding er kirken og Borgerforeningen igen i år gået sammen om tøndelslagning på Skovhøjvej 18, lige i forlængelse af gudstjeneste kl. 13, siger sognepræst Lone Buhl Pedersen.
 - På Birkebo er der de dejligste hjemmebagte fastelavnsboller til kaffen, jeg ved hvad jeg taler om, for jeg smagte dem sidste år, og det er de samme frivillige, der bager dem i år, siger Bodil Tarp.
 - Hattedamerne har været i gang, og alle de flotte hatte, som vi efterhånden har fået samlet, har fået en opfriskning, så der er en hat til ethvert hoved både herrer og damer, det er dog ikke betingelsen for at deltage, at man vil gå med hat, men sjovt er det.
 - Tønden er klargjort med slik og ”død” kat. Traditionen med den levende forheksede kat er heldigvis uddød, tilføjer Bodil Tarp.
 For de fleste steder en beskeden pris bydes der ind til masser af tøndeslagning, slik og fastelavnsboller i weekenden den 10. og 11. februar, når kattekonge og kattedronning skal kåres samt de bedste udklædninger.
 I avisens annoncer orienteres læserne om at der er fastelavnsfest lørdag den 10. februar kl. 13.00 i Østbirkhallen, hvor Østbirk IF arrangerer. Søndag den 11. februar kl. 13.00 begynder områdets vel nok største fastelavnsfest, når Hovedgård Borgerforening slår dørende op i Hovedgårdhallen. I Yding startes der med gudstjeneste kl. 13 og det samme i Lundum kl. 14. I Sattrup Forsamlinghus er tønderne hængt op til at tage imod slag, normalt inddelt i en ung og en yngre afdeling kl. 14.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!