Festlig juleoptakt i Hovedgård

Festlig juleoptakt i Hovedgård
29. 11 2016
Juletræstændingen fyldte Stationspladsen

Når julen står for døren, den 1. søndag i advent, blæser Hovedgård Skoleorkester i bogstaveligste forstand julen ind. Først ved Skovly for derefter at gå igennem byen for fuld musik, og slutte sig til spejderne ved Hiet, og i samlet optog med fakler og musik, med en efterhånden meget store menneskemængde i hælene, bevæge sig mod Stationspladsen.
 Sådan var det også i år, naturligvis vil mange nok sige, men der måtte en ekstra indsats til. Tidligere stod Hovedgård Erhverv for arrangementet, som blev overdraget til Hovedgård Borgerforening. Juletræstændingen kræver dog både økonomi og i særdeleshed frivillige hænder, hvilket er en mangevare i Borgerforeningen.
 Hovedgård Ungdomsstøtteforening sprang til, og i fællesskab kom arrangementet op at stå i søndags i herligt solskinsvejr, og med så talstærk en menneskemænge at det må betegnes som utalligt mange.
 - Et frisk bud er over 400, sagde Jan Koborg Olsen efter det veloverståede arrangement.
 Jan Koborg Olsen, der repræsenterer Ungdomsstøtteforeningen, som afholder byfesterne i Hovedgård, bød velkommen på Stationspladsen.
 - Foreningslivet i Hovedgård drives af frivillige kræfter. I år har vi uddelt 3 x 15.000 kr. til Skoleorkestret, Idrætsforeningen og Borgerforeningen, overskuddet af de penge som I har lagt ved byfesten, det kan I godt give jer selv et klap på skulderen for, sagde Jan indledningsvis.
 - Men vi har brug for frivillige hænder, til hjælp til jul, til fastelavn, til byfesten, hvis vi skal blive ved med at lykkes med disse arrangementer. Jeg beder blot om 2 timer eller hvad man nu kan bidrage med - send en sms til 53376379 om hvad I har lyst til at hjælpe med, sagde Jan, inden han gav ordet til sognepræst Anne Marie Vrang:
 - Traditionen tro fortalte sognepræsten en julehistorie - og om at bruge 200 timer årligt til frivilligt arbejde er sundt. Meget apropos Jans indledning, og han bad endda blot om 2!
 Knapt var julesangene på sidste vers før pladsen nærmest var i flugt. Et par børn spottede 2 julemænd ved biblioteket, og Stationspladsen nåede de røde mænd derfor aldrig. Til gengæld var der god plads til de voksne til at nyde SuperBrugsens julegløgg og Kagehusets småkager, mens børnene flokkedes om uddelingen af julemandens godter.
 Og således blev der atter jul i Hovedgård.

Se video her!

smileyGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!

Sorry, you need to install flash to see this content.