Filmstjerner soler sig

Filmstjerner soler sig
15. 11 2012
Elever på Gedved Skole medvirker som de eneste i Danmark i EU-film om solceller. Af Vibeke Juul.

Elever på Gedved Skole har som de eneste i Danmark været filmstjerner for en dag i forbindelse med en EU-film om miljø. Resultatet kan nu ses på Europa Kommissionens miljøhjemmeside europa.eu
 - Filmselskabet filmede eleverne en hel dag, og det vakte naturligvis jubel både hos dem og personalet, fortæller skoleleder Lone Møller Andresen.
 Filmen fortæller om, hvordan skolen bruger miljørigtige tiltag – herunder opsætning af solceller - som led i undervisningen. Den viser også, hvordan eleverne på en app dagligt kan følge med i, hvor meget strøm solcellerne producerer til skolen, og hvor meget CO2 man dermed sparer miljøet for.
 - Vi håber, at vi i det fremtidige arbejde med den internationale dimension kan kombinere disse aktiviteter med fokus på miljøspørgsmål, siger Lone Møller Andresen og tilføjer, at det hele startede med et besøg i EU i Bruxelles:
 - Det lykkedes os at få klimakommissær Connie Hedegaard til at vælge Gedved Skole som besøgsskole, mens Horsens var værtsby for EU-formandskabet. I den forbindelse indviede hun vores netop etablerede solenergianlæg, men den del var et rent sammentræf. Appelsinen i turbanen indtraf, da vores skole – som en udløber af Connie Hedegaards besøg – blev spurgt, om vi ville medvirke i en film, fortæller Lone Møller Andresen.
 Solceller er led i Horsens Kommunes klimahandlingsplan, der har som mål at lægge 10.000 kvadratmeter solceller på kommunale bygninger inden for de kommende år.

Sorry, you need to install flash to see this content.