Flere børn skal have kontakt med ældre

Flere børn skal have kontakt med ældre
16. 11 2017
Horsens Kommune vil udbrede venskabet mellem plejecentre og daginstitutioner/dagpleje. Af Vibeke Juul.

Hver torsdag møder to dagplejere op på demensdaghjemmet Klovenhøj Centret i Brædstrup med deres otte børn.
 Børnene glæder sig hver gang til besøget, hvilket allerede kommer til udtryk i det øjeblik, dagplejerne nævner ordet ”Klovenhøj.” Så får de små travlt med at få skoene på.
 Sådan har det været på Klovenhøj Centret og mange andre af kommunens plejecentre de seneste år, og derfor ønsker Horsens Kommune nu, at de gode venskaber mellem børnene og de ældre sikres på alle plejecentrene.
 -  Langt de fleste steder er venskabet og samarbejdet i fuld gang og har været det i flere år, men nu er alle med. Relationen og venskabet er til stor glæde for både børn og ældre, siger Lone Nygaard Boysen, der er leder af Sundhedscenter Horsens.
 Hun tilføjer, at venskabet mellem de to generationer desuden understøtter kommunens ønske om at åbne sine huse for samfundet:
- Når børnene kommer på plejecentrene, fra de er helt små, får de også lyst til senere at opholde sig der. Når de spontant kigger ind, skaber det automatisk dynamik.
 Og dynamik er der masser af på demensdaghjemmet denne torsdag morgen, hvor de fleste beboere er klar til at få besøg. Grete Jensen har som en af de første fanget børnenes opmærksomhed med sin mundharmonika, og Svend Hjort sætter sig til rette på gulvet for at give en hånd med ved puslespillet.
 Ifølge de to dagplejere Bente Renaldi og Jane Kristensen er det tydeligt at se den udvikling, der sker i forholdet mellem børnene og de ældre:
 -  Samværet giver først og fremmest tryghed for begge parter, men det er jo også sjovt at følge med i, hvad der sker, når de lærer hinanden bedre at kende. Relationen udvikler sig med tiden, og fra at være lidt sky og generte i starten ender de små med selv at kontakte de ældre.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!