Flere mænd på banen

Det er spændende at besøge kunstudstillinger, som man ellers aldrig ville have besøgt. Blandt andet gav udstillingen "Døden og sorgen" i Silkeborg Bad anledning til en god diskussion om livets mørke sider, fortæller Karin Falk
Det er spændende at besøge kunstudstillinger, som man ellers aldrig ville have besøgt. Blandt andet gav udstillingen "Døden og sorgen" i Silkeborg Bad anledning til en god diskussion om livets mørke sider, fortæller Karin Falk
Flere mænd på banen
07. 02 2019
Kulturgruppe i Horsens søger nye medlemmer - og også gerne mænd.

- Det er spændende at besøge kunstudstillinger, som man ellers aldrig ville have besøgt. Blandt andet gav udstillingen "Døden og sorgen" i Silkeborg Bad anledning til en god diskussion om livets mørke sider, fortæller Karin Falk, der håber på at komme med i Kulturgruppen for tredje gang.

Fantastisk idé og supergodt tilbud! Sådan betegner 60-årige Karin Falk den kulturgruppe, som nu igen er på udkig efter nye medlemmer.

- Vi har kun haft én mandlig deltager indtil nu, og han havde lidt svært ved at få et ord indført. Så mandlige deltagere må meget gerne på banen også, siger Karin, der godt ved, at hun nok selv kommer lidt bagest i køen af ansøgere, da hun har været med to gange.

Kulturgruppen er for mennesker, der har brug for at komme videre efter en livsudfordring. De kan have mistet en ægtefælle, være pårørende til en dement, lide af en kronisk sygdom eller måske have angst eller depression i mild grad.

Karin har en kronisk sygdom, og for hende har medlemskabet betydet, at hun får kulturelle oplevelser, som hun ellers ikke ville have fået.

- Det er dejligt at opleve ting sammen og tale om dem bagefter. Det giver et særligt fællesskab, mener hun og tilføjer, at oplevelserne både kan give stof til eftertanke om livets lyse og mørke sider.

Kulturgruppen har plads til 20 medlemmer, som skal dele interessen for almen kunst og kultur. Deltagerne mødes to gange om måneden til en fælles kulturoplevelse samt et netværksmøde. Deltagerne er selv med til at lægge programmet, der indtil videre har omfattet en tur til Hjarnø, kunstudstillinger på Silkeborg Bad og Horsens Museum, vandre- og svampetur m.m.

Alle skal som udgangspunkt være over 18 år, men i virkelighedens verden er deltagerne noget ældre.

- Mange af arrangementerne foregår i dagtimerne, så de fleste har passeret de 60 år og er på efterløn eller pension. Men gruppen tæller også ledige og folk i fleksjob, fortæller Jesper Nielsen, borgerkonsulent i Sund By.

Det koster 350 kr. at deltage i kulturgruppen, og tilmelding skal ske senest 1. marts til borgerkonsulent Jesper Nielsen, Sund By på tlf. 76 29 36 75 efter først til mølle princippet. Det første møde bliver holdt i starten af marts.

Sund By Horsens har taget initiativ til kulturgrupperne - inspireret af Aarhus som europæisk kulturhovedstad.