Fodboldhold på visit hos ældre

Jamaa flankeret af t.v. Kamilla Engelund Nielsen fra Horsens Amatørteater og aktivitetsmedarbejder Anne-Mette Lund Klausen. Foto: Per Algreen.
Jamaa flankeret af t.v. Kamilla Engelund Nielsen fra Horsens Amatørteater og aktivitetsmedarbejder Anne-Mette Lund Klausen. Foto: Per Algreen.
Fodboldhold på visit hos ældre
31. 01 2018
Marokkaner inviterer på mad og underholdning på Hatting Centret i Horsens. Af Vibeke Juul.

Glæden ved at bo i Danmark - og taknemmeligheden over at danskerne har taget så godt imod ham - har nu givet den 31-årige Jamaa Aboualou fra Marokka lyst til at give noget til gengæld.
 Jamaa træner i sin fritid et fodboldhold fra Hatting/Torsted Fodboldklub, og søndag den 4. februar kl. 15.30-18.30 inviterer han drengene ud på Hatting Centret, hvor de skal møde en masse ældre fra lokalområdet.
 Jamaa’s bagvedliggende tanke med arrangementet er at bringe mennesker tættere på hinanden på tværs af alder og nationalitet. Og gerne på en åben og impulsiv måde.
 - I Danmark er meget under kontrol, så mit formål med arrangementet er at skabe en impulsiv stemning og fornemmelsen af at ”let things go”. Jeg vil også gerne give mine fodbolddrenge noget brugbart med sig hjem. Derfor har jeg bedt de ældre om at skrive nogle få linjer til deres yngre jeg - det kan være om ting, der er lykkedes for dem i livet eller noget, de ville have gjort anderledes, hvis de var unge i dag, fortæller Jamaa, som i samme anledning har sat en papkasse op i centrets kantine, som de ældre kan putte deres breve her.
 Han har også inviteret to skuespillere fra Horsens Amatørteater - Kamilla Engelund Nielsen og Johnna Wennervald Nielsen - til at optræde med en forestilling baseret på H.C. Andersen og Grimms Eventyr. Og så vil de læse nogle af de ældres breve op. I løbet af arrangementet vil han desuden servere marokkansk mad, som han selv har lavet.
 Ifølge aktivitetsmedarbejder Anne Mette Lund Klausen er Jamaa’s gæstebud en god mulighed for at skabe mere liv på Hatting Centret:
 - Der kan være meget stille her om aftenen og i weekenderne, og da jeg synes en tværkulturel event er spændende, greb jeg straks bolden, da Jamaa henvendte sig til mig, fortæller hun.
 Der er tilmelding til arrangementet hos aktivitetsmedarbejder Anne-Mette Lund Klausen, Hatting Centret, Horsens Kommune på tlf. 24 95 90 33.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!