Fødselar i gavehumør

Det lokale Flygtningeinitiativet – lørdag med repræsentanter fra Østbirk-Brædstrup - var blandt modtagerne. Donationen, som er øremærket udflugter og ture for børn fra flygtningefamilier, overrækkes af Palle Nielsen fra Lions-klubbens jubilæumsudvalg.
Det lokale Flygtningeinitiativet – lørdag med repræsentanter fra Østbirk-Brædstrup - var blandt modtagerne. Donationen, som er øremærket udflugter og ture for børn fra flygtningefamilier, overrækkes af Palle Nielsen fra Lions-klubbens jubilæumsudvalg.
Fødselar i gavehumør
09. 12 2018
Lions Club Horsens Bygholm fejrer 45 års dag ved at donere 75.000 kr. til fem modtagere - fem gode formål

For knap to måneder siden kunne Lions Club Horsens Bygholm markere sin 45 års dag, og lørdag blev fødselsdagen markeret på Danmarks Industrimuseum med uddeling af i alt 75.000 kr., fordelt på fem donationer.

Blandt modtagerne er Flygtningeinitiativet, som er et samarbejde mellem Dansk flygtningehjælp, det boligsociale samarbejde Bo trivsel i Horsens og p.t. syv sogne inden for Horsens Provsti: Hatting, Tamdrup, Brædstrup, Kattrup, Tolstrup, Østbirk og Vor Frelsers sogne.

Indsatsen er overordnet beskrevet kontakt med flygtninge, både individuelt gennem f.eks. netværksfamilier og gennem aktiviteter til at fremme fællesskab.
Repræsentanter fra Østbirk tog mod donationen fra Lions sammen med ankerkvinde, byrådsmedlem Ellen T. Schmidt fra Brædstrup.

”I Østbirk tilbyder frivillige her i vinter en ugentlig lektiehjælp, med en halv snes danskere tilknyttet,” fortæller hun. ”På skift kommer to-tre af dem og hjælper otte-ti flygtningebørn med en stor aldersmæssig spredning. I sommer skete der noget andet, da havde seks flygtningefamilier havelodder. Det var en stor succes, så det skal fortsætte næste sommer. Disse frivillige er virkelig ildsjæle, som gør et stort arbejde,” slutter hun.

Donationen fra Lions-klubben er øremærket udflugter og ture for børn fra flygtningefamilier.

De fire øvrige modtagere

De fire andre modtagere af fødselsdags-/jubilæumsdonationer er:
Krisecenter for mænd i Horsens, hvor donationen er beregnet på de frivillige i foreningen som en anerkendelse for det store arbejde, de gør i dagligdagen. Anerkendelsen kan for eksempel finde udtryk i en ryst-sammen-tur eller andet, der kan virke som et skulderklap.

Center for Socialt Udsatte – projekt Ung i Gang. Centret tager med Ung i Gang hånd om unge i misbrug og socialt udsatte unge. Donationen er beregnet som støtte til udflugter, redskaber eller andet til fælles aktiviteter samt støtte til medlemskab af sportsklub eller andet, som kan understøtte de unges sociale kompetencer og hjælpe dem til at begå sig socialt og til at få større selvværd.

Dansk Blindesamfund, Kreds Sydøstjylland. Donationen skal dække transportudgifter i forbindelse med foredrag, udflugter og lignende aktiviteter.

Den sidste af modtagerne er foreningen Heart & Soul, med butikken af samme navn på Torvet i Horsens. Her sælger glade frivillige modetøj, brugskunst og specialiteter, og alt overskud fra butikken går til socialt udsatte børn. Hvert år modtager Heart & Soul juleønsker fra omkring 300 børn, som ellers ikke vil få julegaver.  Blandt andet har foreningen i år besøgt børnehjemmet på Borgmesterbakken og uddelt adventsgaver til børnene. Donationen er et bidrag til at fortsætte arbejdet med at skaffe julegaver til børn fra socialt og økonomisk udsatte familier, samt til at sikre for eksempel overtøj og fodtøj til disse børn, hvis dét også er behovet.

Stiftet 15. oktober 1973

Lions Club Horsens Bygholm blev stiftet 15. oktober 1973. Klubben har ca. 25 medlemmer, som mødes i Marineforeningens klubhus på Ove Jensens Allé første og tredje torsdag hver måned bortset fra juli. Formand (præsident) for 2018-2019 er Svend Aage Nielsen.

Klubben er medlem af Lions Danmark og dermed af Lions Club International.

I Danmark, Færøerne og Grønland er der 6.000 medlemmer, fordelt på 300 Lions-klubber.

På verdensplan er der 1,4 mio. medlemmer og 45.000 klubber i flere end 200 lande. Det gør Lions – som blev stiftet i USA i 1917 og altså nu er 101 år - til verdens største private humanitære organisation.

Overrækkelsen af donationerne skete på Danmarks Industrimuseums julemarked, hvor Lions-klubben havde en salgsbod både lørdag og søndag. Boden med julemærker, -øl og –sennep er en af de aktiviteter, hvor klubben tjener penge til sit godgørende arbejde.