Folk valfartede til rejsegilde

Folk valfartede til rejsegilde
12. 02 2018

At mangelen på lejeboliger i oplandsbyerne til Horsens er stor blev der sat en tyk streg under i Hovedgård fredag middag, hvor Ejendomsselskabet Savværksgrunden havde indbudt til rejsegilde på de 30 nye lejeboliger i Hovedgård, hvoraf de første er klar til indflytning 1. maj i år.
 200 interesserede, nok noget mere, trodsede det kolde vejr og pølsemand Peer Naldal havde rigeligt at se til med at servere den velkendte rejsegildemenu til de mange.
 De første af boligerne, som får adresse på savværksudstykningens nye vejnavne; Savværksalle, Savvænget og Ludvigslyst, kunne besigtiges og konstruktør Kaj Clemmensen, P. Olesen & Sønner besvarede spørgmål til de mange nysgerrige, og uddelte tegninger over boligerne. I første etape opføres 7 blokke boliger. Hver boligblok består af 3 huse, et på 102 kvm og 2 på 82 kvm. Husene opføres af Hybel og i grå-gule mursten med sort tag. Til hver bolig er en carport og terrasse. Til boligerne opføres et fællehus med plads til 50 personer samt et gæsteværelse. De 9 sidste af de planlagte 30 boliger opføres i 2. etape.
 Huslejen er sat til 7300 og 7500 for de mindste. 7900 for boligerne på 102 kvm. Når fælleshuset stilles til rådighed bliver der et tillæg på 200 kr. om måneden. Varmeforbruget skønnes til hhv. 1668 og 2159 kr. i kvartalet. Af boligerne, som er indflytningsklar til 1. maj, var endnu en enkelt af 82 kvm. boligerne ledig ved afholdelse af fredagens rejsegilde. 

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!