Forårsfest i Vestbirk Naturbørnehave

Forårsfest i Vestbirk Naturbørnehave
05. 04 2016

Traditionen tro er der blevet afholdt forårsfest i Vestbirk Naturbørnehave. Det var sjette gang denne traditionsrige fest løb af stablen. Dog har man måttet ændre konceptet, idet det oprindelig var en kombineret forårs- og farvelfest.
 - Og det var farvel til de største børn, som skulle forlade os og starte i skole, siger Truller Lilmoës. Men da skoleindtag ikke længere er en entydig størrelse, men kan foregå op til fire gange om året, så har festen ændret karakter til udelukkende at være en forårsfest.
 - Vi synes dog, at børnene ikke skal snydes for det højtidelige i at få overrakt deres mappe og en gave fra børnehaven,- et frugttræ til at plante i egen have-, så afskedsceremonien bliver fra i år blot holdt på barnets sidste dag i børnehaven. Desuden medfølger en personlig opbyggelig tale, inden vi sender barnet videre ud i verden - og et kæmpe kram.
 Dette års fest blev holdt i Vestbirk Skoles gymnastiksal, så der var plads til alle. Der var fin opbakning og alle mødte op med en ret til fælles madbord.
 Aftenen startede med en velkomsttale og dernæst skulle det dejlige bord inspiceres.
 - Det er altid meget inspirerende for ganen at kunne vælge mellem så mange forskellige retter, som vores søde ”forældre” diskede op med. Efter - i dagens anledning at have spist lidt for meget, var det børnenes tur til rampelys. De optrådte for det meget dedikerede publikum med tre sange. ”Jens Petersens ko....” og ”Go’ morgen sol....” af Halfdan Rasmussen, hvori der indgår: ”gå hjem igen med jeres tissemyretissemænd”, hvilket altid er sjovt og svært at synge. Alle danske børn bør, inden de skal i skole, kunne synge ”Jeg ved en lærkerede....”. Så den sluttede vi af med og ungerne sang af karsken bælg, og de kunne den til perfektion. Efter den modtog de stående ovationer og vi var alle glade og stolte af de skønne børn, siger Truller Lilmoës.
 Så blev der, og heldigvis for det, udvist civil ulydighed. For selvom det ikke længere er en farvelfest, ville forældrene til dette års skolebørn lige sig et par ord. Som repræsentant for dem, tog Gry Mielec ordet og holdt en meget fin, anderkendende og kærlig tale og overrakte som tak personalet et gavekort til ”Det lille røgeri”.
 Til slut var der kaffe, kage og ivrig snak, indtil festen sluttede og alle gav en hånd med ved oprydningen.
 En dejlig og hyggelig aften var slut, siger Truller Lilmoës. Vi sender ni børn i skole i løbet af året og pt. har vi ingen ledige pladser. Det får vi dog igen til foråret 2017. Derimod er der stadig, som de eneste klassetrin, ledige pladser i nuværende og kommende børnehaveklasse på Vestbirk Friskole.

yesGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!