Forsvaret får et stort og fortjent løft

Forsvaret får et stort og fortjent løft
28. 01 2018
Af Naser Khader, medlem af Folketinget, Det Konservative Folkeparti

2017 får den bedst mulige afslutning for Danmark. Det gør det fordi regeringen sammen med Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne har indgået et nyt forsvarsforlig.
Det er nok ingen overraskelse, at Det Konservative Folkeparti er et utroligt forsvarsvenligt parti, og derfor er jeg også meget glad for som konservativ at kunne sige, at vi løfter Forsvarets budget med hele 20 procent over de kommende år.
Verden er desværre en anden i dag, end den har været længe. Der er trusler, ikke bare fra Islamisk Stat, men desværre også fra Putins Rusland. Derfor indretter vi nu i højere grad Forsvaret til at fokusere på Østersøregionen – og det gør vi blandt andet med et nyt og effektivt dansk missilforsvar, nye muligheder for at afsøge for ubåde og ikke mindst styrkede specialtropper og en hel ny dansk brigade, der kan kæmpe selvstændigt.

Værnepligten udvides
Vi udvider desuden værnepligten, som er en kendt konservativ mærkesag, fordi vi i de senere år heldigvis har set, at flere og flere frivillige melder sig til at tjene deres land, og dem skal der være plads til i Forsvaret.
Vi sætter derfor midler af til at kunne optage op til 500 flere unge om året, og værnepligten indrettes på en ny og bedre måde, så de værnepligtige får flere naturlige muligheder for at blive i Forsvaret, hvis de skulle ønske sig det efter endt værnepligt.
Frihed er ikke gratis, og derfor er vi villige til at betale hvad det koster at ruste vores mænd og kvinder i trøjen til stå så stærkt som muligt i eventuelt fremtidige konflikter.
Med aftalen øges forsvarsbudgettet hvert år allerede fra 2018 og ender i 2023 med hele 4,8 milliarder kroner mere om året, end det er tilfældet i dag. Det ender altså som sagt med en stigning på over 20 procent, og det er første gang i flere årtier, at vi styrker Forsvaret.
yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!