Fortællingen om Tigerens Rede

Anne Sophie Jørgensen, Tigerens Rede
Anne Sophie Jørgensen, Tigerens Rede
Fortællingen om Tigerens Rede
20. 09 2019
På Vestervej i Gedved ligger der nogle bygninger, der skiller sig ud fra alle andre i byen, ottekantede og med spidse tage, der ender i en række ovenlysvinduer. Også navnet: ”Tigerens Rede” må siges at være atypisk og kan give anledning til en del undren. Kom og høre foredraget ved Anne Sophie Jørgensen onsdag 2. oktober.

Stedet er et meditationscenter og selvom det har ligget der siden 1988 og været med til at tiltrække mange mennesker og givet liv til byen, er der stadig mange også blandt de lokale, der ikke rigtig ved så meget om, hvad der egentlig foregår, hvilket også nu og da har givet anledning til en del mytedannelse. 

Tidligere var det usædvanligt at meditere og forbundet med tilbagetrukkethed. Det mener Anne Sophie Jørgensen ikke er opgaven i dag. Meditation er også for almindelige mennesker, som er en aktiv del af samfundet med arbejde, familieliv, bolig og hverdag, men som også ønsker at tage vare på sig selv.

Anne Sophie Jørgensen er initiativtager til og leder af Tigerens Rede. Bygningen er rammen dels om hendes undervisningsvirksomhed. Ud over Anne Sophies undervisning holder en gruppe af hendes elever kurser og workshops.

Tigerens Rede rummer også et spirituelt fællesskab. Det er en stor gruppe mennesker, som har knyttet sig til stedet for at være en del af dagligdagen og meditationen. Nogle af disse mennesker, har bosat sig i Gedved, hvor de ud over det almindelige liv med arbejde, familieliv, bolig og hverdag har mulighed for at meditere sammen med andre med samme interesser.

”Hvis verden skal blive et bedre sted at være kræves der mange ting politisk, økonomisk, teknologisk etc. Men meditation, fordybelse, at kende sig selv og tage ansvar for det, man er, er også med til at udvikle medmenneskelighed. Det er der brug for, og der er mange måder, at gøre det på.” udtaler Anne Sophie.

I Kultur- & Medborgerhuset i Gedved kan man onsdag 2. oktober kl. 19-21 høre Anne Sophie Jørgensen, fortælle mere om Tigerens Redes historie og dagligdag. Hvad er centerets formål, og hvordan ser fremtiden ud? Arrangementet er åbent for alle og der bliver rig lejlighed til at stille spørgsmål. Entré 40 kr.

Foredraget er arrangeret af Kultur- & Medborgerhusets foredragsgruppe.
Anne Sophie Jørgensen er desuden forfatter til en række bøger om meditation, selvudvikling og tantra.