Fra fredag er der to timers gratis parkering på kommunens p-pladser

De røde felter på kortet viser, hvor Horsens Kommunes betalings-parkeringspladser ligger. (Kort: Horsens Kommune)
De røde felter på kortet viser, hvor Horsens Kommunes betalings-parkeringspladser ligger. (Kort: Horsens Kommune)
Fra fredag er der to timers gratis parkering på kommunens p-pladser
15. 11 2018
Fra fredag den 16. november 2018 kan bilister parkere to timer gratis på de kommunale betalings-parkeringspladser i Horsens.

Alle bilister skal dog fortsat trække en p-billet i automaterne eller registrere parkeringen via en app - også selvom man parkerer under to timer.

- Bilisterne får automatisk de to timers gratis parkering, men man skal stadig huske at registrere sin parkering, selvom den nye parkeringsordning træder i kraft. Denne løsning prøver vi af i forsøgsperioden på et år, og så evaluerer vi den derefter, siger Allan Lyng Hansen, afdelingschef for Affald & Trafik i Horsens Kommune.

På betalings-automaterne bliver der natten mellem torsdag og fredag lavet ændringer, så bilister fremover kan vælge en p-billet til to timers gratis parkering. Skal bilisten parkere længere end to timer, putter man mønter eller kort i og betaler kun for den tid, man parkerer udover den gratis periode.

Klar til Black Friday

Hos Business Horsens glæder man sig over, at forsøgsordningen nu træder i kraft.

- Gratis parkering er helt klart et ønske fra os og butikslivet i midtbyen, så vi er enormt glade for, at forsøgsordningen nu går i gang. Det er rigtig dejligt, at det sker inden Black Friday den 23. november, som er en af butikkernes helt store handelsdage, siger Peter Otto Nielsen, formand for detailhandelsudvalget i Business Horsens.

Horsens Kommune har ca. 500 parkeringspladser, hvor der opkræves betaling. Reglerne for handicapparkering er uændrede.