Giv kommunen et praj om efterladte valgplakater

Giv kommunen et praj om efterladte valgplakater
30. 11 2017
Onsdag nat udløb fristen for at fjerne valgplakaterne fra kommunalvalget d. 21. november. Brug app’en Giv et Praj til at fortælle din kommune om plakater, der endnu ikke er pillet ned.

Selvom kommunalvalget er overstået, kan man stadig støde på enkelte efterladte valgplakater rundt omkring i landet. Onsdag kl. 23.59 udløb gyldighedsperioden for, hvornår partierne og kandidaterne må have valgplakater hængende.

Skulle du støde på efterladte plakater, kan du bruge den landsdækkende gratis app Giv et Praj til at give kommunen besked. Åbn app’en på din smartphone, tag et billede af plakaten, vælg kategorien ”Valgplakater”, og tryk ”Send”. Kommunen modtager automatisk dit praj med koordinater fra telefonens GPS, så de kan finde frem til plakaten.

Hvad sker der med efterladte valgplakater?

Når kommunen eller vejmyndigheder bliver gjort opmærksom på plakater, der ikke er fjernet, kontakter de typisk ophængeren, som får 24 timer til at fjerne plakaten selv. Sker det ikke, kan kommunen tage plakaten ned for ophængerens regning. Det samme gælder, hvis plakaten er hængt op i strid med reglerne eller ikke er forsynet med kontaktoplysninger på ophænger eller kontaktperson.
yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!