Godt gået Sattrup

Godt gået Sattrup
15. 12 2018
Nok er vinteren knap nok kommet, men det spirer og blomster allerede i Sattrup i overført betydning. Man har plantet træer, nedlagt blomsterløg, er ved at lægge tag på det gamle frysehus og landsbyens nyeste bygningsværk, en bålhytte, hun tages i brug fredag ved en lille uformel reception.

Fredag eftermiddag var der inviteret med en hyggelig sammenkomst på Smedevej i Sattrup. Hvis man ikke er kendt i Sattrup, kan vejen til den nye bålhytte godt være lidt svær at finde, men gode folk at sat et skilt op i dagens anledning og sikke et syn der mødte avisens udsende. En flot bålhytte med ildsted under tag og der var allerede tændt op i bålet og den store pande sydede lystigt og blev hurtigt varm nok til, at der kunne laves de største pandekager i landsbyen.

Masser af lokal indsats

Der bor masser af initiativrige borgere i Sattrup som ikke lader sig slå ud af lidt modgang. I 2017 fik man afslag på at blive TRYG Landsby, men det stoppede ikke de gode borgere. Faktisk har man allerede nu gennemført to af tre store projekter: Der er plantet træer og nedlagt blomsterløg, og bålhytten er blevet opført og taget i brug.

Der mangler kun at komme tag på det gamle frysehus som står midt i byen, men Horsens kommune har lige været ramt af sygdom. I løbet af kort tid kan Sattrup også løfte sløret for en anden nyhed – en helt ny hjemmeside, Sattruplandsbyen.dk, som vil informere alle borgere og interesserede om hvad der sker i området.

Hjertestarter og stor lokal opbakning

Henrik Møller har gjort en stor indsats og har skaffet en hjertestarter til Sattrup. Tryg Fonden har opsat og leveret udstyret. Masser af de lokale erhvervsdrivende har hjulpet med ved projekterne og leveret materialer, maskiner, vejledning og bistand.

Inden deres udsendte, med våde kolde fødder, kunne vende tilbage til varmen skulle den sidste gløgg drikkes og småkagerne smages. Det var skønt at kunne køre glad fra Sattrup og stadig kunne dufte bålrøgen i overtøjet – godt gået Sattrup!

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook