Hædret som Jyllands bedste

Hædret som Jyllands bedste
30. 01 2017
FC Horsens-piger modtog Horsens Kommunes Idrætspris

Mandag aften modtog 7 FC Horsens-fodboldpiger fornem hæder, da borgmester Peter Sørensen og viceborgmester Martin Ravn overrakte dem Horsens Kommunes Idrætspris for at være Jyllands bedste til indendørs fodbold, årgang 2003.
 Titlen blev hentet i marts 2016, hvor de bedste jyske pigefodboldhold i U13 årgangen var samlet i Darum Fritidscenter for at spille om det Jyske Mesterskab i indefodbold.
 FC Horsens havde kvalificeret sig til JM med 12 sejre i 12 puljekampe i JBU’s bedste række, A rækken, og en målscore på +47. I Darum ventede 7 modstandere, der ligeledes havde vundet deres pulje. Finaleturneringen skulle afvikles over 2 dage mod Nors B, Næsbjerg RUI, Skovbakken Kvinder, Vildbjerg SF, Aabenraa, Støvring og Aalborg KFUM. FC Horsens måtte lide den tort at tabe for første gang i sæsonen, da Næsbjerg besejrede FC Horsens med 3-2 i de indledende kampe, hvor der også var pointtab mod Nors B i et 3-3 opgør. FC Horsens gjorde imidlertid rent bord i slutkampene mellem de 4 bedste hold, og med sejre i disse, kunne FC Horsens-pigerne kåres som Jyllands bedste U13 pigehold i indefodbold.
 På grønsværen udenfor fulgte pigerne og deres holdkammerater successen op ved at gå hele vejen til finalen i puljevinderkampene i den bedste pigefodboldrække om det Jysk/fynske Mesterskab. Det blev til sølvmedaljer. Finaleopgøret de nordjyske rivaler fra Aab endte med en smalt 3-2 nederlag en hverdagsaften på neutral bane i det midtjyske.
 I den nuværende indendørs sæson er FC-pigerne, som nu spiller U14, ved at gentage successen med et nyt JM i indendørs fodbold. Største forhindring er nærmest pigernes egen succes, idet fodboldkampene i hallerne også skal forenes med træningssamlinger hos DBU, hvor en del af pigerne er udtaget til at spille i Talentcenter Syd.
 FC Horsens har i den forestående fodboldsæson mere end 40 fodboldglade piger til træning i årgang 2003, fordelt på hold i alle niveauer under DBU.
 På fotoet ses de Jyske Mestre, fra venstre Caroline Jensen, Sofie Lykke Larsen, Mathilde Jørgensen, borgmester Peter Sørensen, Alberte Feldt Naldal, Anna Burgdorf Madsen og Melanie Vind Pedersen. Maja Nielsen var fraværende på grund af skiferie.

winkGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!