Hårdt arbejde og fælleshygge

Hårdt arbejde og fælleshygge
18. 04 2016

Lørdag den 9. april var der indkaldt til arbejdslørdag i Vestbirk Naturbørnehave. En gang i foråret og en gang i efteråret mødes personale og forældre for sammen at gi’ den en skalle rent arbejdsmæssigt. Dette forår skulle kræfterne primært lægges udenfor- på legepladsen og udenomsarealerne.
 - Derfor var det dejligt, at vejrguderne for en gangs skyld virkelig var med os - ca. 10 graders varme, overskyet og vigtigst - ingen regn. Det perfekte udendørs arbejdsvejr, siger Truller Lilmoës.
 Kl. 9.00 mødte 18 forældre, 5 personaler og 10 børn op - iklædt arbejdstøj og klar til at tage fat. Efter et kort ”velkommen” blev der holdt en koordinerings/planlægnings breefing. Og så gik man ellers i gang.
 - Vi fik lavet, repareret og ordnet så meget, siger Truller Lilmoës. Det er fantastisk, som det rykker, når folk møder op glade, positive og arbejdsklare. Vi fik vores fine, nye skilt, designet af en talentfuld forælder, sat op på facaden. Og det pynter unægtelig rigtig meget. Der blev udgravet og flyttet mange kubikmeter jord, etableret hegn og overdækning, repareret hyttetag, gynger og mooncars, renset tagrender, gravet ud til køkkenhave og så fik vi fjernet en masse ukrudt mm. Indenfor blev der gjort hovedrent i køkkenet, og bagefter blev det taget i brug, idet der blev kokkereret og forberedt varm mad til alle til kl. 12.00.
 I løbet af formiddagen var der servering af kaffe og hjemmebagt kringle og da der blev annonceret frokost myldrede alle ind i børnehaven. Og efter timers hårdt arbejde var alle skrupsultne ,og der blev taget godt for af retterne. Snakken gik lystigt og hyggeligt og man samlede kræfter til et sidste ryk.
 - Det vigtige ved sådan et arrangement er selvfølgelig alle de opgaver, vi får løst, men man skal ikke kimse af alt det, der opstår, når vi er sammen på denne måde. Vi lærer hinanden bedre at kende og der opstår relationer på kryds og tværs, som er vigtige i vores daglige samarbejde, siger Truller Lilmoës.
 Så var det tid til at færdiggøre og afrunde de forskellige opgaver. Og da det var effektueret, mødte to mødre op med kage.
 - Så vi afsluttede en rigtig dejlig, produktiv og i en god ånd gennemført arbejdslørdag, med kaffe endnu en gang kage og munter - dog nu mere træt-snak.

winkGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!