Hjælp til mere sundt liv i Østbirk

Deltagerne på Østbirk Ændrer Livsstil. Seks kvinder en en mand - der er plads til flere mænd på holdet.
Deltagerne på Østbirk Ændrer Livsstil. Seks kvinder en en mand - der er plads til flere mænd på holdet.
Hjælp til mere sundt liv i Østbirk
08. 01 2020
Har julen været lidt for god ved din vægt og er musklerne blevet stive og mindre fleksible? Østbirk Idrætsforeningens gymnastikafdeling har taget hul på fjerde udgave af Østbirk Ændrer Livsstil hvor deltagerne kan få hjælp til kost og motion, og en forhåbentlig sundere livsstil.

I et mødelokale i Østbirk Hallen har instruktørerne Jørn Sørensen og Jane Jacobsen budt velkommen til de nye deltagere på Østbirk Ændrer Livsstil-holdet – seks kvinder og en enkelt mand. Planen er at man mødes hver uge til praktisk information/undervisning og hvor man stifter kendskab til forskellige idrætsgrene.

Alle skal kunne være med

- Alle kan være med når vi skal prøve løb, fitness-maskiner, tennis og hvad vi ellers skal igennem. Vi tager det roligt og ser hvad deltagerne kan. Vi er alle på forskellige niveauer og vi vil have alle med... ingen skal falde fra, fortæller Jørn Sørensen deltagerne i lokalet.

Der vil blive en masse snak og nyttig viden om kost og motion, og derfor har man inviteret ”eksperter” til at holde oplæg og fortælle om forskellige emner til hver gang man mødes. I år har man fået Livsstilscentret i Brædstrup til at komme og fortælle om det de er eksperter i, og fysioterapeuterne som har klinik i Østbirk Hallen, kommer også på besøg. Et par deltagere fra det forrige hold Anne-Sofie og Gitte vil komme og fortælle om deres oplevelser med den ændret livsstil og hvad det har betydet for dem.

Vi vil ha’ en los bagi

Jørn Sørensen og Jane Jacobsen begynder med at lave en præsentationsrunde for deltagerne, og her kommer det hurtigt frem at alle søger det samme: Vi har brug for et los bagi og håber at vi kan få det her.

En af deltagerne Simon fortæller lidt om hvorfor han er med på holdet:

- Jeg dyrker motion i forvejen og kører mountainbike – men det er en relativ statisk motionsform og jeg trænger ganske enkelt til at blive mere fleksibel i musklerne og håber på at nye idrætsformer kan hjælpe mig. Jeg er ligesom mange andre foret fast i de sædvanlige madvaner og håber at vi kan bryde dem her, og få nye gode idéer med os hjem.

Ved det første møde skulle deltagerne igennem en lille fysisk test. Når forløbet er slut 31. marts er det meningen at alle tager testen igen og her skulle man gerne opleve at der er sket en ændring i løbet af de 12 uger forløbet varer. Første møde var introduktion og en lille fysisk test som skal bruges til at sammenligne med til slut.

Hyggen og det sociale fylder meget

For deltagerne og instruktørerne er det vigtigt at alle kan være med og det sociale vægter også højt. Det er vigtigt at man hygger sig med at deltage på holdet. Som deltager får man også muligheden for at træffe nye mennesker i idrætsforeningen og styrke sine sociale bånd.

Vi mangler mænd

Jørn Sørensen og Jane S. Jacobsen har kun enkelt lille ting som generer dem begge:

- Som man kan se, er der kun en mand på holdet og det er synd, da mændene også bør komme op af sofaen og være med i fællesskabet. Da holdet er et næsten kvindehold, med undtagelse af Simon, så kunne vi sagtens være 10 – 12 deltagere på holdet hvis bare lidt flere mænd ville deltage.

Der er stadig plads og mulighed for at deltage på holdet og på Østbirk Idrætsforenings hjemmeside og på Facebook man kan finde yderligere oplysninger hvis man alligevel skulle have fortrudt at man ikke fik tilmeldt sig til holdet.

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook