Horsens Kommune sælger jord ved Nørrestrand

Naturen er omdrejningspunktet i de nye kvarterer nord for Nørrestrand. Visualisering: Aarstiderne Arkitekter.
Naturen er omdrejningspunktet i de nye kvarterer nord for Nørrestrand. Visualisering: Aarstiderne Arkitekter.
Horsens Kommune sælger jord ved Nørrestrand
24. 06 2019
Der er ca. 450 boliger er på tegnebrættet for den første etape af den nye grønne bydel nord for Nørrestrand i Horsens og Horsens Kommune har nu solgt den første store bid af området nord for Nørrestrand, hvor en ny bydel med naturen som omdrejningspunktet skal udvikles.

Køberen af arealet på 225.000 kvm er ejendomsselskabet Birch Ejendomme, der har base i Silkeborg. Selskabet løftede i dag sløret for et stort boligprojekt, som omfatter ca. 450 boliger, der bliver fordelt i forskellige kvarterer, og hvor naturen er tænkt ind som grønne korridorer.

- Hele visionen for udviklingen af Nørrestrand med fokus på nye boligområder, der er tilpasset naturen, er rigtig spændende. Ligesom i Bygholm Bakker, hvor vi bygger ca. 400 lejeboliger på Rantzausbakke, har vi budt ind på Nørrestrandsprojektet, fordi Horsens Kommune er virkelig interessant for os med den udvikling, der sker. Derfor er vi glade for, at vi nu skal i gang med endnu et projekt i Horsens, siger Rene Birch, direktør i Birch Ejendomme.

Salget blev godkendt af Horsens Byråd mandag den 17. juni 2019. Hermed er første skridt i realiseringen af en helt ny bydel nord for Nørrestrand taget. Arealet, der er solgt, ligger mellem Nordre Strandvej, Egebjergvej og Gl. Aarhusvej.

Udviklingen skudt rigtig godt i gang

Her vil Birch Ejendomme bygge en grøn landskabsby, hvor boligerne er en blanding af etagebyggeri og tæt-lav-boliger. Målet er at skabe en variation i former og typer af boliger, som kan tiltrække en blandet sammensætning af beboere.

- Nørrestrand er et virkelig skønt område med en fantastisk natur. Vi vil gerne bygge boliger, som er attraktive for alle aldersgrupper, så der bliver forskellige boliger, der varierer i størrelse og pris, siger Line Krogh, udviklingschef i Birch Ejendomme.

Foruden de grønne korridorer er der indtænkt et sammenhængende system af vandløb og søer i projektet. 

Borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen, glæder sig over, at der i Horsens Kommune nu er taget hul på et af Danmarks største natur- og byudviklingsprojekter.

- Jeg er virkelig glad for, at vi nu tager hul på udviklingen af Nørrestrand, hvor vi vil skabe en ny unik del af Horsens med udgangspunkt i naturen. Det skal foregå på naturens præmisser, og det giver nogle fantastiske og særlige muligheder, som jeg glæder mig til at se blive realiseret. Birch Ejendomme har fremlagt et ambitiøst projekt, som vil skyde udviklingen rigtig godt i gang, siger Peter Sørensen.

Udbuddet for den første etape af Nørrestrands-området indeholdt 260.000 kvm. De resterende arealer, hvor der kan bygges almene boliger og en dagligvarebutik, er fortsat til salg.

Den nye bydel kan i alt komme til at rumme 7000-9000 borgere. Udviklingsområdet har et samlet areal på 6,8 kvadratkilometer, hvoraf fredningen ved Nørrestrand udgør 2,5 hektar. Under projektet vil 41 hektar landbrugsjord blive omdannet til nye naturområder.