Horsens nomineret til Årets Ungdomskommune 2020

(Arkivfoto)
(Arkivfoto)
Horsens nomineret til Årets Ungdomskommune 2020
03. 12 2019
Horsens Kommune er med i opløbet om at blive kåret til årets bedste kommune for unge. I alt er 8 kommuner nomineret til prisen, som hvert år uddeles af DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd.

Af DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Horsens Kommune er blandt de nominerede til prisen som Årets Ungdomskommune 2020. I nomineringen lægges der blandt andet vægt på, at kommunen prioriterer at inddrage børn og unge i kommunalpolitik, gennem både et børnebyråd og en børneborgmester. Børnebyrådet fremlægger sager for Byrådet og de stående udvalg, er en høringsberettiget part i alle sager vedrørende børn og unge. De har deres eget selvstændige budget, som sikrer den daglige drift, et årligt besøg i Folketinget og muligheden for at stable events på benene for børn på tværs af skoler.

I år blev der bl.a. også afholdt en ”folkeskoledag”, hvor et læringsfællesskab bestående af 600 børn, forældre, lærere, politikere etc. mødtes for at
diskutere, hvordan de bedst i fremtiden har en af verdens bedste folkeskoler. Op til dagen spurgte de elever og lærere, hvad der betyder noget for dem i fremtidens folkeskole, og de fik mere end 7.000 besvarelser.

En ærefuld titel

I mere end ti år har DUF uddelt prisen som Årets Ungdomskommune til en kommune i Danmark, som gør en ekstraordinær indsats for børn og unge.
- Med Ungdomskommuneprisen ønsker vi at sætte fokus på de kommuner, som lægger en særlig indsats for at inkludere unge i demokratiske processer og skabe et godt ungeliv i deres kommune. Ungdommen er fremtiden, og derfor er det altafgørende, at de får mulighed for at påvirke, hvordan deres kommune skal udvikle sig, siger Chris Preuss, formand for DUF.

- Vi håber, at prisen kan være med til at inspirere kommuner til at prioritere ungeinddragelse, samarbejde med lokale foreninger og at skabe rammerne for det gode ungdomsliv, uddyber han.

De nominerede

I år er 8 kommuner med i opløbet om at blive Årets Ungdomskommune. De nominerede er: Aarhus, Skive, Frederikshavn, Hjørring, Horsens, Struer, Odense og Vordingborg.

Om prisen

Prisen ”Årets Ungdomskommune” blev stiftet i 2006 af DUF og uddeles i dag som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge. I bedømmelsen bliver der særligt lagt vægt på, hvordan kommunen forbedrer unges deltagelse, udfoldelsesmuligheder og levevilkår - gerne ved at skabe gode rammer for frivilligt arbejde med børn og unge.

Vinderen vælges af et dommerpanel, som i år består af:

Christine Ravn Lund, Næstformand for Dansk Ungdoms Fællesråd
Marianne Jelved, Medlem af Folketinget og Folkeoplysningsordfører (B)
Maria Bruselius-Jensen, Center for Ungdomsforskning
Thomas Gyldal Petersen, Borgmester i Herlev Kommune (A) og formand for KL’s børne- og undervisningsudvalg
Nicklas Andersen, Næstformand i Netværket af Ungdomsråd