Horsens rykker ind i Danmarks top 5 i erhvervsvenlighed

Horsens rykker ind i Danmarks top 5 i erhvervsvenlighed
21. 06 2018
Dansk Byggeris nyeste erhvervsklimamåling sender Horsens til tops

Tre år i træk er Horsens Kommune avanceret på Dansk Byggeris liste over mest erhvervsvenlige kommuner i Danmark. Fra en plads som nr. 92 i 2015 er Horsens via en 36. plads i 2016 og en 23. plads i 2017 nu strøget ind i top 5 i Danmark.
 - Det er en utrolig god udvikling, som vi har knoklet for. Vi har haft en god dialog med Dansk Byggeri og et enormt fokus på at forbedre rammevilkårene for vores virksomheder. Det får vi heldigvis kredit for nu, siger borgmester Peter Sørensen og fremhæver medarbejderne i Teknik og Miljø, der har arbejdet tæt sammen med erhvervslivet for at løfte opgaven.

Dansk Byggeri måler på flere parametre
Dansk Byggeri offentliggør hvert år en erhvervsklimamåling, hvis formål er at give virksomhederne et overblik over de kommunale rammevilkår. Analysen er baseret på 30 erhvervspolitiske indikatorer, som i en samlet rangering vurderer den enkelte kommunes erhvervsvenlighed.
 - Vi har sat strategisk ind på flere områder for at gøre det let at være virksomhed i Horsens. Blandt andet har vi sænket en række gebyrer - både administrationsgebyret for erhvervsaffald og byggesagsgebyret har fået et godt nøk nedad, siger Peter Sørensen og fortsætter:
 - Og så er jeg glad for, at Dansk Byggeri også ser værdien i vores stærke samarbejde mellem virksomheder og folkeskoler. Alle vores elever besøger virksomheder og møder en bred vifte af uddannelser og jobmuligheder, der klæder dem på til at vælge en uddannelse, der passer til lige netop dem.

Måling afspejler virksomhedernes oplevelse
Hos Business Horsens er der stor stolthed over placeringen, og erhvervsdirektør Anders Killmann Petersen fortæller, at målingen afspejler den virkelighed, han møder i de horsensianske virksomheder:
 - Det er yderst fortjent, at Horsens hopper ind i den absolutte top, når det kommer til erhvervsvenlighed. Virksomhederne er glade for kommunens indsats og for det tætte samarbejde, hvor vi sammen finder de helt rigtige løsninger.
 Dansk Byggeris erhvervsklimamåling blev offentliggjort onsdag den 20. juni kl. 21.30.